Gde su nestale pare za video nadzore?

0
629

Efikasan sistem video nadzora, odnosno kamera koje bi otkrivale saobraćajne prekršaje, najefikasniji je način da se smanji broj žrtava, mišljenje je stručnjaka i predstavnika neke od institucija koje se bave pitanjem bezbednsti u saobraćaju.

Nebojsa2-563x353
Nebojša Stefanović

Oko 10 miliona evra koji su prikupljeni u poseban fond na osnovu Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju iz 2009. godine, koji predviđa da je društvo za osiguranje dužno da 1,2 odsto bruto premije osiguranja od autoodgovornosti izdvoji kao deo preventive i kvartalno uplaćuje na poseban račun namenjen unapređenju nadzora na putevima.

Međutim, postavlja se pitanje šta je sa novcem predviđenim za kupovinu i montiranje tih kamera.

Stefanović je rekao, gostujući u jednoj od emisija da tog novca nije ni bilo kada je došao na ministarsku funkciju i da stoga nije mogao da ga koristi.

Ova izjava Stefanovića potpuno je začuđujuća i kontradiktorna iz više razloga. Prvo, Stefanović je praktično rekao da novca za video nadzor nema, dok je u avgustu prošle godine izjavio da se 10 miliona evra, prikupljenih u okviru posebnog Fonda za unapređenje video nadzora na putevima, nalazi u budžetu. Tada je rekao da, koliko zna, sredstva nisu potrošena, ali da treba videti način kako da se taj novac iskoristi.

Postavlja se pitanje kako je moguće da nestane 10 miliona evra, odnosno ko je taj novac potrošio i u koju svrhu.

Pitanje koje bode oči je zašto ministar ne želi da istraži i javnosti saopšti gde je završio novac koji je trebalo da bude uložen u veću bezbednost i ko je dozvolio da se punih pet godina ne kupi nijedna kamera.

Opozicionar.com / 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime