Genije je do treće godine bio gluv: „Mocart iz Šumadije“ ima sedam godina!

1
185
Andrej Stojanović / Foto: printscreen

Još jedan mali genije! Tek ima sedam godina, a već ga upoređuju sa Mocartom i Betovenom. Sedmogodišnji Andrej Stojanović je do svoje treće godine bio potpuno gluv, a apsolutni je sluhista i do te mere ima istančan harmonijski sluh da može da odsvira najrazličitije zvukove iz okruženja. Već učestvuje na seniorskim međunarodnim takmičenjima i pobeđuje.

U maju ove godine u Beogradu se takmičio na međunarodnom takmičenju Muzičkih i baletkish pedagoga, u konkurenciji dece koja su 2004. i 2005. godište i osvojio dve prve nagrade i još jednu drugu u konkurenciji 2003. godišta.

Profesori u žiriju i ostali učesnici koji su imali 15, 16,17 godina bili su šokirani kada su videli dete koje drži igračke na muzičkom stolu i rešava zadatke iz Teorije muzike i harmonije za veoma kratak period. Andrej je kao mali jedan test koji se radi pet dana rešio za sat vremena. Već je komponovao za svoju profesorku. U Norveškoj i Italiji zovu ga Mocart, ali on to ne voli, jer smatra da je individua za sebe. Priču o njemu ispričali su njegovi roditelji…
Pogledajte prilog  N1..
Marija Simić Milenković
Izvor: ucentar.rs

1 KOMENTAR

  1. Bravo „šumadinče“! Kako je sladak, dobrota se iz osmeha prepoznaje, onaj pravi dečiji neiskvareni osmeh I pogled.Kakvu zlatnu decu mi imamo!!!! Naše blago I budućnost. Nažalost, u trenutku (nevezano za naslov teksta), ne mogu da suzbijem bes I gorčinu I da ne prokomentarišem kakvo zlo mi imamo u Srbiji čiji je slogan „Za našu decu“. Za našu decu, čija je budućnost neizvesna, deca ostavljaju svoju zemlju, svoje ognjište, svoje roditelje jer u svojoj rodjenoj zemlji ne mogu normalno ni da žive, ni da se obrazuju, ni da prosperiraju. I jos mnogo toga drugog, kao što znamo.
    Dušo mala, želim ti puno uspeha!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime