Genocidna srbofobija

1
528

Ako srpski narod sad odoli ovom pritisku (genocidnih) Zapadnoevropljana da se srpski narod označi kao genocidni, međusobne sporove rešavaće Bošnjaci i Srbi bez uticaja stranaca.

foto:Frontal

Krajem juna napisao sam da ne smemo da dozvolimo da neprijatelji koji donose rezolucije o Srebrenici ostvare svoj cilj – da se utvrdi laž da se u Srebrenici dogodio genocid da bi se srpski narod etiketirao kao genocidni narod, a onda (to je i tajni plan britanske vlade) da u srpskom narodu pobedi autošovinizam. Ako ništa drugo, da se izazove sukob između srpskog i bošnjačkog naroda da bi Bosna i Hercegovina ostala protektorat NATO alijanse. Tom cilju služi ono što je uradio krajem jula u Bosni i Hercegovini odlazeći visoki predstavnik međunarodne zajednice (tačnije, VB, SAD i EU), kada je nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH, čime je negiranje genocida kažnjivo (samo se zločin u Srebrenici naziva genocidom, što je besmisleno, ali potrebno srbofobima).

Kristijan Šmit i Valentin Incko (Foto: AP)

Bošnjaci koji mrze Srbe i Republiku Srpsku, radosno su dočekali tu odluku i veruju da će se Srbi brzo odljutiti i sarađivati sa novim visokim predstavnikom. Da li su, ovog puta, pogrešili Bošnjaci koji tako razmišljaju? Da li će pobediti autošovinisti? Spornu odluku visokog predstavnika Valentina Incka, inicirali su London, Berlin, Vašington i Brisel – prestonice nekih od najgenocidnijih država na svetu. U Belgiji su i posle Drugog svetskog rata postojali zoološki vrtovi sa decom iz Afrike. Zločin u Srebrenica ne može da se poredi i izjednači sa Aušvicem ili genocidima u Africi i Severnoj Americi, ili Jasenovcem, Jadovnom i Pagom, da ne pominjem zločine i genocide Osmanlija – dakle, sa genocidima koje su sproveli oni koji sada srpski narod nazivaju genocidnim. Srebrenica ne može da se poredi sa njihovim genocidima – u Srebrenici nije bilo genocida. Niko od njih nema pravo da drži bilo kakve moralne lekcije srpskom narodu. Samo autošovinista to može da dozvoli i da oseća stid pred njima. I patriota oseća stid zbog zločina koje su učinili neki Srbi tokom rata, ali pred precima i Bogom. Pred Bogom imamo čega da se stidimo, a neprijatelji mogu samo da se stide pred nama.

Da Vas podsetimo:  Vreme je za novi pristup

Kao odgovor Republike Srpske, Skupština RS usvojila je dva zakona, sa ciljem da stavi Inckovu odluku van primene. Predlagači zakona su svi poslanički klubovi. Republika Srpska je jedinstvena po ovom pitanju, sve stranke u RS su patriotske. Republika Srpska ima i bolju opoziciju, i bolju vlast, nego Srbija (kad bi opozicija smenila Dodika, ne bih brinuo za budućnost RS). Državotvorni političari, kad preti spoljašnja opasnost, nacionalne interese stavljaju ispred dnevne politike i sujete. Nadam se da će i Beograd biti slobodan poput Banjaluke. Republika Srpska ne može više od ovoga i neće još dugo ostati slobodna od spoljašnjeg okupatora, ako se i Beograd ne oslobodi. Beograd će biti slobodan kad na vlasti u Srbiji budu ljudi koji smeju da kažu da u Srebrenici nije bilo genocida, već velikog zločina (koji, naravno, osuđuju, kao i sve zločince), i žele dobre odnose sa susedima (i naravno, da se bore protiv korupcije, da poštuju ljudska prava…).

Skupština Republike Srpske (Foto: Fena)

Ako Srbi iz RS ostanu odlučni da ne poštuju odluke visokog predstavnika, mislim da Bošnjaci neće želeti da ugroze opstanak BiH i da će shvatiti da BiH može da opstane samo ako ne bude protektorat. Kad budu glasniji Bošnjaci koji nisu srbofobi i ne misle da je RS genocidna tvorevina, onda će i među Srbima biti manje nacionalista koji traže nezavisnost Republike Srpske. Od Bošnjaka najviše zavisi budućnost BiH.

Poslednja odluka Valentina Incka deluje kao očajni pokušaj da se spasi što se spasti može. Ne postoji nijedan razlog da kancelarija visokog predstavnika postoji ili da BiH ostane protektorat. Naše je da budemo odlučni i jedinstveni što se tiče odluke visokog predstavnika u BiH i da ostavimo pruženu ruku pomirenja bošnjačkom narodu.

Da Vas podsetimo:  Konačni krah kosovske politike Aleksandra Vučića

Lično sam protiv podele Bosne i Hercegovine i voleo bih da dođe do pomirenja između srpskog i bošnjačkog naroda, i da budu bolji odnosi između Federacije BiH i Republike Srpske, i Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, ali kao realan čovek ne odbacujem i podelu BiH, ako Bošnjaci ne žele dobre odnose sa Srbima i žele da ukinu RS. Možda će i Evropa da se podeli! Možda se samo Evropa podeli, a BiH da ostane zajednička država srpskog i bošnjačkog naroda i deo nekog novog bloka, unije ili saveza država gde bi bile i Srbija i Crna Gore, dakle, sve tri države u kojima žive i Srbi i Bošnjaci. Verujem da većina Bošnjaka u BiH ne želi da Bosna i Hercegovina ostane kolonija Imperije i da ne želi još jedan rat protiv Srba. Postoje i Bošnjaci koji vole Srbe. Ako Bošnjaci žele loše odnose sa RS i da BiH ostane NATO protektorat ili kolonija, Federacija BiH će ostati bez Bošnjaka, zbog toga što će većina Bošnjaka otići na Zapad, zbog novca.

Foto: Fejsbuk stranica Grad Banja Luka

Ovo je prelomni trenutak u savremenoj istoriji ovog dela Balkana, možda celog Balkana. U Srbiji, vlast i veći deo opozicije nema tu svest i zato nema odlučne podrške srpskom narodu u Republici Srpskoj. Nadam se da će se uskoro to promeniti – da će tajni planovi NATO država sve teže prolaziti na Balkanu, isto kao i planovi korporacija poput Rio Tinto, tj. da će nove generacije i novi lideri pobeđivati lukave Engleze i ostale lukave Latine i u umnom ratu. Balkan je u mnogo čemu oduvek bio ispred zapadne Evrope.

Dakle, ako srpski narod sad odoli ovom pritisku (genocidnih) Zapadnoevropljana da se srpski narod označi kao genocidni narod i trajno pokvare odnosi između bošnjačkog i srpskog naroda, tj. ako odnesemo prvu pobedu u umnom ratu, međusobne sporove rešavaće Bošnjaci i Srbi bez uticaja stranaca, to se može proširiti na ceo Balkan ili veći deo Balkana, sve dok Balkan ne bude pripadao samo Balkancima. Osim toga, kao što vidimo, naši severni susedi – države Višegradske grupe – sve su dalje od Evropske unije i EU ih sve manje želi. Može da se kaže da Zapadnoevropljani nikad nisu želeli ili da više ne žele da prime Srbiju i Bosnu i Hercegovinu (i Severnu Makedoniju i Crnu Goru) u EU (a možda bi izbacili i Bugarsku i Rumuniju, možda i Grčku, iz EU). Rusija zahteva da se ukine funkcija visokog predstavnika u BiH. Čak se i Kina uključila u taj spor. Kako da se ovaj deo sveta oslobodi okupacije Imperije sa Zapada, a da ne postane kolonija nove imperije sa Istoka? Jedino udruživanjem država srednje, istočne i jugoistočne Evrope…

Da Vas podsetimo:  Puno sreće u Novoj godini, trebaće nam!
Nikola Varagić (Foto: Sonja Rakočević)

Ako pobedi mudrost i dođe do pomirenja između srpskog i bošnjačkog naroda, za Balkan i ovaj deo Evrope dolaze bolji dani. Toliko su važni odnosi između Bošnjaka i Srba. Samo dobri odnosi donose bolju budućnost i jednom i drugom narodu (na primer, u ekonomiji – srpski privrednici i ambasadori mogu da otvaraju bošnjačkim kompanijama tržišta pravoslavnih država, a bošnjački privrednici i ambasadori mogu da otvaraju srpskim kompanijama tržišta islamskih država). Da li postoji kritična masa, i u bošnjačkom, i u srpskom narodu, koja više neće raditi ono što Imperija želi (ili, neće dozvoliti da na vlasti budu kvislinzi), nego samo ono što je dobro za države i narode u kojima žive i Bošnjaci i Srbi?

autor teksta:Nikola Varagić

izvor:http://stanjestvari.com

 

1 KOMENTAR

  1. Napisano, koliko je dobronamjerno, isto toliko je naivno. Ključ stabilnosti svih Srba izvan matice jeste Država Srbija !!
    Obzirom da Srbijom poslije petog oktobra vladaju veleizdajnici koji podršku dobivaju od najvećih srpskih neprijatelja, neznam čemu se nadati. Republika Srpska , sa svojom pozicijom i opozicijom, jedinstvena u očuvanju nacionalnih interesa, pretstavlja ( za sada) nedostižan primjer matici Srbiji!! ( žalosno ) ! Ne razumijem nadu i želje autora teksta da se muslimani – bošnjaci
    preobrate i počmu da se korektno ponašaju prema SRBIMA. Ako sagledamo ispoljena mržnju iz vremena prvog, pa potom drugog svjetskog rata, sve do ovog posljednjeg, do kada to autor misli da treba čekati da ovi prekinu svoju dugovječnu mržnju?? Bošnjake ,Hrvate i Šiptare ne treba moliti da nas vole, njih se jedino može natjerati da se korektno ponašaju , a to se ne može desiti sve dotle dok se politički vrh Države Srbije bira u zapadnom ambasadama !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime