Geodetski zavod se svetio uzbunjivaču

1
1135

Viši sud u Sremskoj Mitrovici doneo je u sredu prvostepenu presudu u korist uzbunjivača Tatjane Samardžije i naložio tuženoj Republici Srbiji, odnosno Republičkom geodetskom zavodu, da uzbunjivaču na ime pretrpljenih duševnih bolova isplati sto hiljada dinara. Sudija Miljka Rađević je u postupku vezanom za uzbunjivanje utvrdila da je Republički geodetski zavod (RGZ) izvršio štetnu radnju prema Tatjani Samardžiji tako što ju je smenio sa mesta načelnika Službe za katastar nepokretnosti Ruma i poslao na rad u Bačku Palanku. Viši sud u Sremskoj Mitrovici je prethodno odredio privremenu meru kojom je Tatjana Samardžija vraćena na radno mesto u Rumi.

Fotograf: Google Street View-Knez_petrolUzbunjivač Tatjana Samardžija odbila je da po hitnom postupku i mimo zakonskih procedura upiše vlasništvo nad benzinskom pumpom i drugim objektima vlasniku firme „Knez petrol“ Srđanu Kneževiću. Od tada, kako je posvedočila na sudu, u okviru RGZ počinju pritisci na nju da postupi po zahtevu „Knez petrola“, a kako po toj urgenciji nije postupila, Tatjana Samardžija nalogom biva smenjena sa mesta načelnika i prebačena na radno mesto koje ne postoji po sistematizaciji. Nakon što je o ovom obavestila Zaštitnika građana i nadležne inspekcije ona dobija rešenje kojim se raspoređuje na rad u Bačku Palanku koja je više od 70 kilometara udaljena od mesta gde stanuje. Kako je objasnila na sudu, do novog radnog mesta morala je da menja dva autobusa i da putuje više od pet sati. Baš kada je Tatjana Samardžija premeštena uBačku Palanku, direktor RGZ je doneo direktivu o strogom poštovanju radnog vremena.

Po privremenoj meri Višeg suda u Sremskoj Mitrovici uzbunjivač Tatjana Samardžija vraćena je da radi u Rumi, ali je odlukom nadležnih u RGZ prebačena na mesto mlađeg savetnika za pripremu tehničke dokumentacije gde nema posla, iako je nalogom suda trebalo da bude raspoređena na radno mesto koje odgovara njenoj stručnoj spremi i radnom iskustvu i sposobnostima. Kako je izjavila na sudu, na najnovijem radnom mestu uglavnom sedi i trenutno se smatra najplaćenijim državnim službenikom u odnosu na posao koji obavlja.

Da Vas podsetimo:  Sirovi, neprosvećeni apsolutizam

Žalbena komisija Vlade Srbije je nakon žalbe Tatjane Samardžije poništila rešenje RGZ kojim se ona raspoređuje na radno mesto za pripremu tehničke dokumentacije.

Tatjana Samardžija u Republičkom geodetskom zavodu radi više od trideset godina, a posao načelnika Službe za katastar nepokretnosti (SKN) u Rumi obavljala je od 2014. godine do 2016. godine.

Vlasnik naftne kompanije „Knez petrol“ Srđan Knežević koji je krajem 2015. godine u SKN Ruma, po rečima Tatjane Samardžije, doneo nepotpisano i neovereno rešenje po kojem je ona trebalo da postupi, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u postupkuvezanom za šverc nafte.

Novak Grujić

www.pistaljka.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime