Glumac i statisti srpskog filma

0
1115

zerar-depardje-aleksandar-vucicSve se češće pitam da li možda naš premijer nije promašio profesiju…sve više mislim da je on trebao biti glumac. Pametno on igra ovu ulogu uspešnog predsednika jedne vlade, kad od eks radikala koji je pljuvao sve redom, postade ubeđeni evropljanin i spasilac Srbije, i to preko noći, to može samo dobar glumac, prevazišao je oba učitelja i Šekija i Tomu, glumi savršeno. A njegova svita u vladi ima samo ulogu statiste u ovom našem filmu. Ono što sve građane Srbije zanima, da li će ovo njegovo ostvarenje imati srećan ili tužan kraj, mada po svemu sudeći biće suza na kraju njegove priče.

Narod Srbije već lije suze, jer i od ono malo sirotinje što primaju oduzimaju im 10 posto od plate, ali su zato gospoda ministri isto toliko dodali sebi na zarade. Bože moj i statisti moraju biti nagrađeni a oni su tek priča za poseban film. Statisti su obično marionete tuđih interesa. Zašto mi plačamo poslanike u skupštini da predstavljaju narod i bore se za dobrobit ili da pri ulasku na zasedanje 3 minuta aplaudiraju velikom vođi. Ja se stvarno ne sećam da je i Slobi to rađeno. Mene je nekako sramota u njihovo ime. Sramota me je i što živim u državi u kojoj su ovi i ovakvi ljudi vlast.

Koliko moraš samo biti jadan i bedan pa raditi ovo što su uradili ovi koji se pukim slučajem nalaze na mestu narodnog poslanika u trenutku kada je njihov vođa ušao u ovo dno od skupštine. А još gore je koliko jadan moraš biti i tražiti od svoje gomile poslušnika da ti pljeskaju prilikom ulaska. Da li će biti nagradjeni ovi što su aplaudirali ili će biti kažnjeni oni što nisu? Samo postoji pitanje da li je premijer svestan da ovi što su mu tapšali, kada bude silazio sa vlasti, a taj dan će doći (pre ili kasnije), utrkiva će se ko će ga više pljuvati.

Da Vas podsetimo:  ĆUTAĆU

Dokle više ide gluma prvog čoveka ali i njegovih statista. Obrukali su se i na paradi. Šta su hteli da dokažu time što su svi na čelu sa glavnim glumcem stajali na kiši i pratili paradu. Smešno je komentarisati glupost jednog „pametnog“ čoveka. Toliko „pametnog“ da kisne na kiši a i svi klovnovi sa njim. Kakav je to premijer kada je mokar ko miš, umesto da drzi do sebe i da bude gospodin da pokaže svetu da je zasluženo zaradio titulu premijera. On se seljači, i ponižava ovaj srpski narod već dovoljno uništen i osakačen od lopovluka i truleži u politici.

Šta sve neće uraditi da navuku lakoverne građane, sramota. Šta je sledeće u razradi filma koji gledamo. Zna se da ne završavaju svi filmovi sa srećnim krajem i ne nađu svi prinčevi princeze na kraju balada. Pazite kako igrate uloge imate još vremena da popravite svoju glumi!

Za Korene

Ivana Jovanović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime