Glupost

1
2129

Moram ovo da napiše. Kako bi se naučiči reda. Pišem i govorim otvoreno i bez zadrške. To je jedini način da ozdravimo i da se spasimo. To je jedini naćin da naučimo da poštujemo tuđi rad, znanje i uspeh. Koji nastaju u velikim stvaralačkim trenucima odricanja i naprezanja. I koje neobrazovani i tupavi pojedinci na internetu pljuju i osporavaju.

Misle da demokratija znači a trebamo da trpimo baljezganja primitivnih zgubidana i neznalica. Nema demokratije u struci! Zapamtite! Samo hijerarhija i odgovornost! To morate što pre da naučite. Ako hoćete da osmislite svoj život. I da postanete kreativni stvaraoci. Internet je sjajna tehnološka inovacija. Koja je ostavila mogućnost da planetrano širimo svoje ideje. Ali koja nije dala pravo glupacima i neznalicama da nas maltretiraju. I zagglupljjuju. Drže nam predavanja i učestvuju u raspravama potpuni debili i idioti. Lenjivci i krelci. Koji se nadmeno potpisuju svojim imenima i koji nemaju nikakvog stida. Dostojevski je pisao da je stidno nemati stida.

Otud moj odgovor ovim neznalicama i bestidnim lajavcima, da se ne brukaju i da se isključe sa interneta da ne šire svoj primitivizam i svoju glupost. Vaša glupost je nazadna i opasna. Internet može uzdići slobodno čovečanstvo do neslućenih visina. Internet nije ogovaranje pijanih lenjivaca po kafanama i prežvakavanje gluposti iz malograđanske banalnosti.

Ako ste nepismeni i neobrazovani, ne možete da tumačite ono što ne znate i što gramatički nepravilno iznosite. Morate da se naučite i obučite. Ako to uporno radite, onda ste zaista glupak. I svi vide koliko ste glupi. Pobogu, nemojte da se dalje da se brukate. Isključite se sa interneta. Ne komentarišete! Ne pokazujete svoju glupost! Vratite se u svoju beznačajnost! Šta da radite? Knjige u šake! Zarežite olovke! Otvorite sveke! Slušajte vaše učiteljice. Vratite se u prvi razred osnovne škole. Krenite iz početka. I naučite kako se uči i kako se stvaraju nove vrednosti. Kada to savladate, stidećete se za one budalaštine koje ste pisali po internetu.

Da Vas podsetimo:  Staću uz vas

Pre nekoliko dana sam pokazao proizvod iz IT tehnologije koji je sto odsto nastao u Srbiji. Naša, srpska pamet je sve osmislila. Naša , srpska proizvodnja u Banja Luci proizvodi kućište. Naši. srpski softveraši su napravili program. Naši, srpski dizajneri su napravili svetski dizajn. Naši, srpski marketinški stručnjaci su napravili svetski sport. Sve je naše, srpsko! Potukli smo Japance na svetskom tržištu. Američki milijarderi su spremi da finansiraju novi proizvod. Oduševljeni su novim proizvodom. Kojima hoće da osvoje američko tržište. I koji svoj novac ulažu u novi tehnološki proizvod, jer očekuju veliku zaradu na tržištu Amerike.

I sve ovo je urađeno, bez državnih subvencija , bez bankarskih kredita i uz finansiranje srpskog kapitala koji je prepoznao novi proizvod. Objavi sam to na mom FB da pokažem da ima pametnih Srba u Srbiji. Objavio sam to da pokažem kojim putem možemo da izađemo iz sadašnje tragedije. Objavio sam to da ulijem nadu svima onima koji smišljaju neka nova tehnološka rešenja. Objavio sam to da da ohrabrim sve vas, koji ste pametni i vredni, koji imate neke ideje, da zajedno pokušamo da ostvarimo neke nove proizvode za to svetsko tržište. Koje jedino može da pokaže da li vaše ideje imaju valorizaciju, priznanje i prođu na tom velikom svetskom tržištu. Ne možemo da živimo izolovani od svetskog tržišta.

Ne možemo da zabijamo glave u pesak. Ne možemo da dozvolimo da nam glupaci, primitivci, neznalice i zgubidani drže predavanja. Ne možemo da dozvolimo da šire apatiju i da nas ubijaju u pojam. Samo zbog toga što su bezobrazni i primitivni. Napadni i sujetni. I što im mi to dozvoljvamo. Povlačimo se pred njihovom glupošću. E, ja te glupake hoću da nazovem pravim imenom. Ne mogu da ih slušam i trpim. I nameravam da ih stavim tamo gde im je mesto. U školske klupe! U prvi razred! Tamo da se vrate! Ako hoće da uče! Ako neće, onda -marš sa interneta! Tu vam nije mesto! Smetate! Zauzimate prostor onima koji stvaraju! Koji su pametni, radni i preduzimljivi. Vašu glupost ostavite za svoje društvo. Ne zagađujte zajednicu!

Da Vas podsetimo:  Srbin – kako to ponekad gordo zvuči!

Zašto sam ovako strog? Život me je naučio. I zato svoje znanje i iskustvo prenosim drugima. Koji su pametni i hoće da uče. Koji hoće da se menjaju i da menjaju svet oko sebe. Koji hoće da stvaraju nove vrednosti. Nemojte da se povlačite pred glupacima. Nemate prave na to! Glupost je kosmička pojava. I moramo da je pobedimo.

Zajedno!!!

Branko Dragaš
dragas.biz

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime