Godinu dana je pila VODU SA LIMUNOM I MEDOM…

0
757

2017-07-15_055223Amerikanka Kristal Dejvis je odlučila da svako jutro na prazan želudac popije čašu tople vode sa limunom i medom. Ona je bila istrajna u tome, a svoj plan je uspešno sprovodila tačno godinu dana, da bi na kraju bila oduševljena pozitivnim rezultatima.

Do pre nekoliko godina napitke sa limunom i medom sam kupovala u apotekama kada sam imala grip. Naravno, nije bilo puno pomoći od njih pa sam, priznajem, bila malo skeptična kada sam počinjala sa ovim izazovom, započinje svoju priču Kristal.

Ona ističe da je napitak pravila od organskog meda i limuna, a pila ga je svako jutro pre doručka u periodu od 12 meseci.

Koristim pola svežeg limuna i kašičicu organskog meda u klasičnoj šoljici. Najprije prokuvam vodu, pa ostavim da se malo ohladi, toliko da se med otopi. Stavim i sok od limuna pa to popijem odmah nakon buđenja. Međutim, ponekad u limunu ima više soka ili je kiseliji, pa stavim mrvicu više meda, treba malo eksperimentirati, otkrila je.

Nakon godinu dana konzumuranja, ona je primetila brojne benefite. Njen život je postao neuporedivo bolji, osećala se jače i zdravije.

– Celu godinu nisam bila prehlađena, nisam imala grip ni želudačne bolesti, iako sam ponekad osećala kao da će me nešto uhvatiti, ali do toga nije došlo. Takođe, postala sam jutarnji tip i više nemam potrebu za kafom. Ljudi oko mene kažu kako sam sada ujutro puno prijatnije društvo – sa ponosom ističe Dejvisova.

Na kraju, i lekari su se složili sa njenim zaključkom.

Naime, voda sa limunom smanjuje kiselost organizma, a poznato je da kisela okolina odgovara razvoju bakterija i raznih bolesti. Takođe, ovaj napitak pruža obilje vitamina i minerala, a može i biti podrška dijeti, tako što će podstaći izbacivanje štetnih materija.

Da Vas podsetimo:  Vazdušaste i mekane: Recept za najlepše kiflice sa sirom

www.dnevno.rs /superzena

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime