Goran Vesić u epizodi „Ne verujte svojim očima“

1
2154

Zima nikoga ne ostavlja ravnodušnim- ili je volite, ili skriveni u toploj sobi čekate sunčane dane. Ja spadam u prvu grupu – obožavam šetnju po hladnom vremenu i ne smetaju mi promrzli obrazi. Ipak, jedna stvar mi  smeta,a to je zima u Beogradu.

Naime, svi mi koji imamo tu nesreću da koristimo usluge gradskog prevoza, na zimu gledamo kao na najvećeg neprijatelja. Zima u glavnom gradu znači čekanje prevoza dok ne izgubite svu nadu, autobuse bez grejanja,  sa prozorima i vratima koji često ne mogu da se zatvore, u kojima je tolika gužva da ljudi jedva stoje i bore se za kiseonik.

Zima u Beogradu znači da ćete kasniti na posao iako ste krenuli dva sata ranije.

Zima u Beogradu znači kilometarsko pešačenje do radnog mesta iako žurite i nije vam baš do rekreacije.  

Zima znači  ljude pune besa, razočarenja i tenzije koji moraju da shvate da je sneg u januaru,  opet, iznenadio putare.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ima opravdanje za ono što se već tradicionalno dešava u Beogradu kada zabeli :

„Kada pada sneg situacija nije ista kao kada ne pada“ poentirao je, a onda nas posavetovao da ne verujemo svojim očima, već njemu i onome što nam servira vladajuća partija na, sada već potpuno, cenzurisanim medijima.

“Nemojte puno da verujete društvenim mrežama, te slike kolapsa nisu zaista bile tačne. Mi nijednog časa nismo imali kolaps u gradu“, rekao je Vesić i dodao da se grad bez problema izborio sa snegom koji je bio „veći od prognoziranog“.

Kako li su na ovu izjavu reagovali građani koji žive na  Banovom Brdu, Karaburmi ili Vidikovcu, koji su pešačili kilometrima, jer je prevoz bio potpuno obustavljen,  ili oni koji su bez uspeha pokušavali da nađu taksi, kako ne bi kasnili na posao, jer poslodavce nije briga što je Beograd u potpunoj blokadi.

Da Vas podsetimo:  ŠTA SMO MI RADNIKU I ŠTA JE RADNIK NAMA?

Poslodavac zahteva da ste na radnom mestu u 09:00, a ko bi mu i zamerio, kada je zvanična vest da u Beogradu nema zastoja i da sve funkcioniše savršeno i bez problema – zašto kasnite na posao kada su očišćenje ulice i trećeg prioriteta?!

Da se razumemo, normalno je što reče Vesić da sneg promeni situaciju u saobraćaju, ali zaboga, Dejvid Bekam planira da bude prvi čovek koji je šutnuo loptu u svemiru, i ta želja će mu se, po svojoj prilici i ostvariti, a mi mučeni Beograđani sanjamo da bez problema odemo na posao i kada vreme nije idealno vedro. Pa gde je tu pravda?

Sneg u Beogradu je još jedno ogledalo naše vlasti. Ništa ne funkcioniše, ne radi, ne valja i sve se raspada, a na sve strane, osim na društvenim mrežama koje su još jedini prozor preostale slobode u Srbiji, nas bombarduju kako je sve savršeno i kako nikada nismo bolje živeli.

I ništa to ne bi bilo toliko tragično da zvanična prognoza za narednu nedelju ne najavljuje snežne padavine i ledene dane, pa dragi Beograđani možda bi bolje bilo da zaboravimo na zdrav razum i poverujemo Vesiću da je sve savršeno, jer teško da ćemo drugačije preživeti još jedan ledeni talas.

Goca Savković

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime