Gospođa Nado, nije to što mislite!

0
1362

Pre stupanja na novu, predsedničku dužnost, odlazeći premijer Aleksandar Vučić ministrima nije, kao što možda mislite, poklonio skupocene satove, da bi dolazili na vreme na posao. Ne. On im je na poslednjem zasedanju poklonio knjige. I to iz svoje biblioteke, uz objašnjenje da ih je delio po „triki kriterijumu“ i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao.

nada-ajkula-620x330„Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem“, rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao – kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

„Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha„, dodao je.

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama.

„Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao„, istakao je odlazeći premijer i izabrani predsednik, Bog i batina i sve ostalo što postoji u ovoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ: PODVLAČENJE CRTE

Dodao je da je, na primer, „Jadranka umesto Evrope dobila Kinu“ te da je to učinio i iz još jednog razloga.

„Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio“ rekao je Vučić.

Da Vas podsetimo:  ODYEBITE VIŠE S PRIČAMA O RATU!!!

Verujem da je Nebojša iz Beograda već na sednici počeo da čita „Bibliju“, sa suzama u očima. Dirnut ovim gestom svog mentora i Vođe. Za Vulina ne znam šta bih rekla. Sigurna sam da se nije naljutio, pitanje je da li je on „šalu“ uopšte i razumeo. Ipak je to Vulin. Hodajući pajac sa tikovima i nebuloznim razmšljanjima.

Nego, razmišljam nešto. Da nisu to još neke zaostale knjige iz biblioteke, poput „Đulića“, koje je vratio neposredno pred izbore? Da čiste savesti zauzme mesto predsednika. Bolje bi mu bilo da nisu. Gospođa Nada sigurno ne bi bila oduševljena ovim gestom malog Aleka i morao bi duže da ostane u ćošku. A to ne bi bilo u redu, predsednik da stoji u ćošku, pa gde to ima?

Premijer i nekako, ali predsednik nikako.

Pravo je čudo što i odela nije poklonio nekom od svojih potencijalnih naslednika, čisto da vide kako je teško u koži jednog premijera. Ani bi verovatno i odgovaralo Vučićevo odelo, u sličnom su fazonu, mada sićušni Dačić bi se prilično namučio. Ipak je mali Alek veličina. Gromada.

Danijela Radojević

www.kolumnista.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime