Gost nedelje: Srđan Nogo, narodni poslanik

0
3417

U emisiji u produkciji Teslavizije, koju vodi dr Dragan Petrović, Gost nedelje, 23 februara gostovao je Srđan Nogo, narodni poslanik. U gotovo dvosatnoj emisiji, u njenom prvom delu, predstavljen je životni put g. Noga, studije prava, angažman u studentskom pokretu Nomokanon, interesovanje za društvena i politčka pitanja. Nogo je nakon završetka Pravnog fakulteta u Beogradu, ušao u Srpski pokret Dveri, učestvovao direktno u parlamentarnom životu Srbije. Nakon dva neuspeha Dveri, kada im je vrlo malo falilo da postanu parlamentarna stranka (2012 i 2014), nakon parlamentarnih izbora 2016, ušli su u Narodnu skuptštinu, a Srđan Nogo je postao narodni poslanik.

Nogo se poslednjih godina, ističe nastupima u parlamentu i javnosti, žestoko i argumentovano kritikujući, pre svega stanje u pravosuđu Srbije, ukazujući da je «ono rak rana čitavog društva», ali i politiku režima prema Kosovu i Metohiji, koja vodi predaji nacionalnih interesa. Upravo ta važna pitanja u konkretnim slučajevima koje je Nogo navodio, bili su suštinska tematika drugogo dela ove emisije. Da li je Srbija, kako kaže g.Nogo «okupirana država» i kako strane sile deluju u njoj. O protestima u Beogradu i Srbiji, pojave makete vešala, kao metafore mogućnosti odgovornosti političke vladajuće elite, koja i pored svih propusta i destrukcije zemlje, do sada nije polagala račune narodu i državi. Nogo govori o metaforičkom a ne bukvalnom značenju makete vešala, što je zloupotrebljeno u vladajućim medijima da se stigmatizuje dodatno protest obespravljenih i nezadovoljnih građana u blokiranim medijima, čija je sintagma izveštavanja slučaj novinarke Barbara.

Građani u Srbiji su obespravljeni, posebno promašenom makroekonomskom politikom, odsustvom adekvatnih socijalnih mera. U tom pravcu Srđan Nogo se više puta stavljao na raspolaganje obespravljenih građana kao pravnik, posebno u slučajevima izvršitelja, po zlu poznatih u javnosti. Da li će Srđan Nogo ostati u Dverima nakon disciplinskog postupka koji je pokrenut, bilo je pitanje na samom kraju ove dvosatne emisije. Srđan Nogo kao narodni poslanik ostaje svakako u politici, i kao mlad čovek (nema punih 38 godina) u relativno kratkom roku na političoj sceni Srbije skrenuo je pažnju konkretnom argumentacijom krize društva i slabosti vladajuće političke elite, te nuđenjem niza rešenja i alternativa u tom pravcu, naročito po pitanju pravosuđa, Kosova i Metohije, socijalnih pitanja.

Da Vas podsetimo:  Cvijetin Milivojević - Vučiću treba opozicija samo za legitimitet

Dragan Petrović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime