Grad Beograd prodaje Sava centar i Beograđanku

1
1541
Foto: printscreen (N1)

Grad Beograd oglasiće sledeće nedelje prodaju kongresnog kompleksa Centar Sava i za njega će tražiti najmanje 25 miliona evra, piše „Politika“. Do kraja januara trebalo bi da bude oglašena i prodaja palate „Beograd“, popularne Beograđanke.

Nakon dva neuspešna pokušaja – 2016. i krajem 2017. godine – da nađe privatnog partnera za Centar Sava, Grad Beograd odlučio je da taj kongresni centar proda, i sledeće nedelje oglasiće prodaju po minimalnoj ceni od 25 miliona evra, saznaje „Politika“.

Novi vlasnik će, kako prenosi portal eKapija, u narednih pet godina morati u obnovu da uloži dodatnih 50 miliona evra i da priloži bankarsku garanciju koja će se aktivirati ako ne ispuni taj uslov.

Budući vlasnik neće smeti da menja namenu, jer je zdanje arhitekte Stojana Maksimovića u postupku upisa u katalog kulturnih dobara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Grad sa Centrom Sava samo na gubitku, ali da je neophodan gradu, zbog čega novi kupac neće moći da mu menja namenu.

„On je od ključne važnosti za razvoj kongresnog turizma budući da takvi turisti dnevno troše dvostruko više novca od običnih. Novi vlasnik imaće obavezu da po povlašćenim cenama ustupa taj prostor gradu za određene manifestacije poput Festa“, rekao je Vesić.

„Delta holding“ Miroslava Miškovića, koji od 2016. pokušava da se domogne Sava centra, i pod ovim uslovima zainteresovan je za kupovinu objekta i daće svoju ponudu, potvrdili „Politici“ u „Delti“.

Vesić je rekao i da će Grad do kraja januara oglasiti i prodaju palate „Beograd“, jer je sa tim objektom takođe na gubitku.

„Od poreza na imovinu godišnje bismo mogli da prihodujemo oko milion evra“, rekao je Vesić.

Da Vas podsetimo:  VLADIMIR SE SA BRAĆOM PRESELIO NA SELO I POKRENUO BIZNIS: O njihovim proizvodima pričaju svi, evo i zbog čega!

„Politika“ podseća da je popularna Beograđanka pod zaštitom i da novi kupac ne bi smeo da je ruši.

Izvor: N1

1 KOMENTAR

  1. Na redu tobožnjih“ stranih investitora-titovih udbaša“ je došlo i ovo.Biće kao sa LUKOM BEOGDAD ILI KNJAZ MILOŠ.Zainteresovan je bio Divac,ali je odbijen,kupio je Radoman Božović,titovac-komunista,a odakle mu pare,pa dala mu udba,pa kao posle prodao Milanu Beku,odakle Beku pare,pa isto od opljačkanih Srbskih para.Pa sledeći “PKB-AL DAHRA“,a iza opet titova udba-Lazarević. Još je malo nešta ostalo da kupe za džaba titovi udbaši-okupatori Srbije,od opljačkanih Srbskih para,iznetih za vreme tita i posle za vreme Miloševića,a vraćenih po ubistvu Đinđića,a uz pomoć onih koje su postavili posle 5.oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime