Grad u Srbiji uskoro dobija potpuno nov aerodrom

1
1212

Kako kažu gradske vlasti Jagodine, određena je lokacija, izvršena promena namene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko područje i čeka se odluka Vlade o prenosu prava svojine na grad. Kako razlog za izgradnju vazdušne luke, gradske vlasti navode da veliki broj stranih investitora, uslovio kao potrebu da se izgradi aerodrom.

– Strana ulaganja su uticala na ubrzan ekonomski, privredni i turistički razvoj grada, što je uslovilo i potrebu za izgranjom aerodroma koji bi, uz izgradnju nove komunalne delatnosti i sadržaja i osavremenjavanje postojećih, doprinelo daljnjem razvoju Jagodine i ovog područja, kao modernog, privrednog, kulturnog, turističkog i administrativnog centra Pomoravskog okruga – navode gradske vlasti.

Aerodrom će se graditi na Štipljanskom putu, katastarske opstine Vinorač – Voljevče, na mestu sadašnjeg Letilišta, udaljenog oko šest kilometara od centra grada.

Letilište je registrovano sa sertifikatom za upotrebu od 2010.godine. Pista će biti površine oko 40.000 kvadratnih metara i prvi je stepen budućeg poslovnog aerodroma.

Po projektu vazdušna luka imaće upravnu izgradu, pistu, toranj i dve benzinske pumpe. Na pistu će moći da sleću avioni do 80 putnika. 

Izgradnja aerodroma je u četvrtak na dnevnom redu Skupštine grada.

Podsećamo, Jagodina je do 1951. godine imala aerodrom.

Izvor: dnevno.rs , B92

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime