Gradiće se objekat koji će promeniti lice Beograda: „BK Tesla“ i kineska kompanija „MCC“ potpisali Memorandum o saradnji

0
1137

Kompanija “BK Tesla” potpisala je danas Memorandum o razumevanju s kineskom državnom kompanijom “MCC” (China Metallurgical Construction Engineering Group). Sporazum su potpisali generalni direktor kompanije “BK Tesla” Ljubica Vukotić i zamenik direktora “MCC” za inostranu saradnju Čen Kuan.

bkČen je istakao da je današnji dan veoma značajan ne samo za Srbiju i kompaniju “BK Tesla”, već i za buduću saradnju između dve zemlje.

“Ovo je prvi put da sarađujemo s nekom firmom iz Srbije i ima istorijski značaj za našu kompaniju, ali sam uveren da je podjednako značajno i za “BK Teslu”. Nadam se da će današnje potpisivanje Memoranduma postaviti temelje za dalju saradnju. Naša kompanija će ostati u Srbiji i nastavićemo da ulažemo u mnoge projekte”, poručio je Čen.

Inače, kineska kompanija “MCC”, postoji 50 godina i posluje u oblastima investiranja i izgradnje. Ostvarila je dobre rezultate kako na kineskom tako i na inostarnom tržištu, a o tome svedoči i više od hiljadu nagrada, koje je kompanija dobila.

Šong Lin, predstavnik kineske Vlade, rekao je da je predsednik Kine Si Đinping prošlogodišnjom posetom Srbiji postavio nove zadatke u saradnji dve zemlje.

“Kompanija “MCC” je prihvatila ponudu našeg predsednika i ovo je primer dobre saradnje Kine i Srbije. Nadam se da će današnje potpisivanje Memoranduma podstaći i druge kineske kompanije da ulažu u Srbiju”, optimističan je bio Lin.

Dragomir J. Karić, predsednik UO “BK Group” naglasio je da je današnje potpisivanje Memoranduma značajno ne samo za kompaniju BK Tesla, već i za građane cele Srbije jer predstavlja početak gradnje tri miliona kvadratnih metara u Srbiji, najpre dva miliona u Beogradu , a onda i milion kvadrata u 25 okruga Srbije. Karić je naglasio da izgradnjom Tesla grada, Srbija dobija mnoga radna mesta za mlade ljude I da će se time povećati bruto produkt Srbije i brzo unaprediti i povećati proizvodnja građevinskog materijala. Karić je rekao da su kineski investitori veoma značajni za Srbiju, jer dolaze bez ikakvih uslovljavanja i teritorijalnih pretenzija.

Da Vas podsetimo:  Zemlja bez voznog reda

“Izvanredne odnose s Kinom imamo zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je u Srbiji organizovao Samit 16 država na čelu s Kinom. Poseta kineskog predsednika je takođe dala zamah I ujedno potvrdila da su odnosi dve zemlje izvanredni. Dokaz te saradnje I rešavanje gorućeg problema, a to je železara u Smederevu. Treba da se oslonimo na države koje s nama imaju bratske I ekonomske odnose”, zaključio je Karić.

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali I Bojan Karić, potpredsednik za međunarodne poslove i razvoj kompanije “BK Group”, Miloš Vučinić, komercijalni direktor “BK Grupe” i Persa Minjović.

Tesla grad je jedinstveni program kompanije “BK Group” za razvoj prostora od 2 miliona kvadratnih metara i predstavlja kapitalni arhitektonski i urbanistički projekat koji odražava značaj i važnost geografskog položaja grada Beograda u centru Evrope. Projekat “Tesla grad” predstavlja takođe harmoničan razvoj Beograda, uravnotežen i brižljivo povezan sa prirodnim okruženjem u harmoniji sa slavnom istorijom grada.

www.bkgroup.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime