Gradimo četiri javne garaže u 2014.

1
1528

sinisa-mali-doktorat

„Plan Grada Beograda je da zbog nedostatka parking mesta do kraja godine počne izgradnju četiri podzemne javne garaže po modelu javno privatnog partnerstva ili koncesije. Želimo da krenemo u razvoj projekata do kraja godine kako bismo sa novih 1.700 parking mesta, oslobodili trotoare, rešili problem bahatih vozača i uveli red u saobraćaj.“
Tadašnji predsednik Privremenog organa Beograda o izgradnji garaža u Beogradu. (Tanjug, 25. 2. 2014. godine)
Komentar istinomera

Tadašnji predsednik Privremenog organa Beograda je u februaru, tokom predizborne kampanje, posle sastanka sa predstavnicima “Parking servisa” i španske kompanije “Asignija” zainteresovane za projekat, rekao da je plan da Beograd do kraja 2014. godine počne izgradnju četiri podzemne javne garaže po modelu javno-privatnog partnerstva ili koncesije. On je istakao da bi garaže trebalo da budu izgrađene ispod pijace Đeram, Skerlićeve ulice kod Narodne biblioteke, Studentskog trga i Kosovske ulice.

“Na te četiri lokacije imamo završene idejne projekte, a za garažu kod pijace Đeram i građevinsku dozvolu. Želimo da krenemo u razvoj projekata do kraja godine kako bismo sa novih 1.700 parking-mesta oslobodili trotoare, rešili problem bahatih vozača i uveli red u saobraćaj, rekao je Mali.”
RTS, 25. 2. 2014. godine

Mali je precizirao da je reč o 35 do 40 miliona evra ukupne investicije i da bi Grad u narednih 60 dana trebalo da izađe sa tenderom za investitora.

Međutim, do kraja godine nije započeta izgradnja javnih garaža. Gradski menadžer Goran Vesić istakao je  da je prvi korak u ostvarenju ovog projekta napravljen 20. oktobra raspisivanjem međunarodnog tendera za izbor profesionalnih konsultanata koji će pomoći Gradu i „Parking servisu“ da sprovedu proceduru za izbor privatnog partnera za gradnju parkirališta.

“Evropska banka za obnovu i razvoj raspisala je tender, koji je završen ovih dana, i finansira ga sa 600.000 evra. Uskoro će biti poznati konsultanti koje je izabrala Evropska banka, dok će konačnu odluku doneti Grad u julu ili avgustu naredne godine. Ukupna vrednost gradnje četiri garaže je oko 30 miliona evra i to je jedan od najvećih projekata u narednoj godini. Taj novac uložiće privatni partneri, koji će zauzvrat na određeni broj godina dobiti pravo da sa Gradom dele profit od parkirališta – ističe gradski menadžer i dodaje da su za ovaj posao zainteresovani brojni strani investitori, što ne znači da domaći ulagači nemaju šansu da stupe u javno-privatno partnerstvo sa Gradom. Za ove četiri garaže već postoje idejni i urbanistički projekti, dok „Đeram“ ima i građevinsku dozvolu.”
Danas, 8. 12. 2014. godine

Gradnja najveće podzemne garaže, kako je kazao Vesić, trebalo bi da počne krajem 2015. ili početkom 2016. na Studentskom trgu, ispod sadašnje okretnice trolejbusa i Akademskog parka, a u isto vreme gradiće se još tri podzemna parkirališta – ispod platoa pijace „Đeram“, iza Narodne biblioteke, sa strane Skerlićeve ulice i ispod Kosovske ulice i kod Doma Narodne skupštine.

Da Vas podsetimo:  FILMSKA PRIČA: Prodavao dresove za bolesnu decu, a sada je direktor srpskog superligaša!

Budući da do kraja 2014. nije počela gradnja javnih garaža, a da se kao novi rok pominje kraj 2015, izjavu gradonačelnika Beograda ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.

istinomer.rs

1 KOMENTAR

  1. Taj Mali je ustvari, to danas većina Srba zna, veoma VELIKI lažov, baš kao i njegov šef Vučić. Pričaju, obećavaju, foliraju, lažu a od svih obećanjas -ništa. Za tog Malog se zna, da bi u svakoj pravnoj državi odavno završio u ćorci zbog muvačina i korupcije dok je radio na privatizaciji srpskih firmi -čitaj pljački! Sada mu je to „velik šef“ dozvolio da čini i u BG. Znak da je Srbija zaista na putu u totalnu propast!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime