Gradjani Valjeva lažu o aerozagadjenju? – Prvi deo

0
1133
Grad Valjevo u jutarnjim satima / Foto: printscreen

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović u gostovanju u jutarnjem programu RTS-a minimalizovao problem aerozagadjenja u Valjevu , rezultate merenja nazvao diskutabilnima , a kao temu često u konkretan problem kakav jeste aerozagadjenje u nekoliko navrata pokušao da uvede politiku. Sudeći po ovom gostovanju Valjevci lažu o aerozagadjenju.

Problem aerozagadjenja postoji već 40 godina??!

Gostujući na RTS-u gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović , gradjane Srbije informisao je da rezultati merenja aerozagadjenja u Valjevu nisu sasvim tačni. Gvozdenović kaže da problem aerozagadjenja postoji 40 godina.

„Imamo tri merna mesta u gradu. Jedno je na duplim trakama, gde ima od 16.000 do 18.000 vozila dnevno, više nego na Batrovcima. Drugo je u dvorištu Zavoda za javno zdravlje koje se greje na najgori ugalj, sa najvišom koncentracijom sumpora, a treće u blizini pošte. Kada se saberu svi parametri, nisam siguran da je to pravi rezultat”, rekao jee GVozdenović.

Po njegovom mišljenju problem u Valjevu jeste Krušik koji sada mnogo više radi, ali I prethodna vlast koja je kako kaže “kanjonizovala” centar grada visokim zgradama zbog čega nema provetravanja.

Direktor Toplane ne ode u Finsku?

Gradjani Srbije mogli su da čuju da postoji registar zagadjivača , ali I da grad tu ne može ništa da uradi. Toplana je prešla na komprimovani gas , a samo zahvaljujući njemu direktor Toplane nije otišao u Finsku već je ostao u Valjevu.

Pored prethodne vlasti I Krušika , problem u Valjevu su po mišljenju Gvozdenovića zgrada nekadašnjeg Komiteta, Singidunum I zgrada Zavoda za javno zdravlje , sve ostalo je, kako kaže, rešeno.

Sve je u talentu!

Sudeći po ovom izlaganju Valjevo izgleda I nema problem sa aerozagadjenjem. Neko u Nišu recimo, mogao bi ozbiljno da se zapita šta je onda problem u Valjevu kad je sve rešeno? Ipak da se reši problem aerozagadjenja to ne može svako, tvrdi gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović:

Da Vas podsetimo:  VLADIMIR SE SA BRAĆOM PRESELIO NA SELO I POKRENUO BIZNIS: O njihovim proizvodima pričaju svi, evo i zbog čega!

“ Može da se uradi još puno toga , ali sve zavisi od pojedinca , nečije inicijative I lucidnosti I naravno talenta za bavljenje politikom . Za politiku vam treba talenat I hrabrost, jel tako?”

Gvozdenović:Elektronski poluinteligentni izmislili problem aerozagadjenja u Valjevu

Na započetu konstataciju voditeljke da ako pitanje aerozagadjnja bude pitanje politike onda možemo imati problem, Gvozdenović, verovali ili ne, kaže: “ Ne, vi onda imate problem sa tim elektronski poluinteligentnima koji faktički na osnovu informacija, nikakvog znanja predstavljaju javnosti stvari onakve kakve nisu  . Aerozagadjenje nije problem od juče, aerozagadjenje je problem od pre više decenija.”

Hvala Bogu pa rešenje:

Ali kako su mogli da čuju gradjani Srbije, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović zajedno sa dr Pajom Momčilovim će problem , ako uopšte postoji, rešiti ove I naredne godine, najkasnije, I to kroz projekat “Valjevo zdrav grad”.

Jedini problem mogao bi biti taj što se pomenuti projekat ne bavi ekologijom već zdravstvom.

Ali kako reče na kraju gradonačelnik:”.. Može se astma dobiti I od stresa, a ne samo od aerozagadjenja!!!”

Nastaviće se

Izvor: Vamedia.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime