Gradonačelnik Beograda ima spremno rešenje za sneg u gradu

2
1159

Prve snežne pahulje koje su juče ujutro najavile dolazak zime u Beogradu probudile su i stari strah svih stanovnika prestonice – hoće li nam sneg ponovo, kao i svake godine od kad pamtimo, napraviti pakao od života, haos u gradu i totalnu blokadu ulica? Društvenim mrežama su odmah počela da kruže pitanja i šale na račun „iznenađenih putara“, a drugi čovek prestonice gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je po važnosti, prisustvu u medijima i svemu ostalom odmah iza njegovog zamenika Gorana Vesića, ima spremne odgovore.

Iako je, naravno, Vesić bio taj koji je prvi poručio da „naši putari nikad nisu bili iznenađeni“, gradonačelnik je rešio da iskoristi ovu priliku da pokaže da i on ima nešto da kaže. Možda niko to ne želi da sluša niti ga shvata ozbiljno, ali on i te kako ima šta da kaže!

Radojičić je juče obišao komandni centar zimskih službi JKP „Beograd puta“ i poručio da je sve spremno za početak prave zimske sezone. Nastavio je da priča kako su službe u drugom stepenu angažovanosti, kako nisu uljuljkani zbog toplog perioda koji je za nama i kako su i više nego spremni da stupe u borbu sa najvećim neprijateljem Beograda, tim opakim belim pahuljama koje uporno iz godine u godinu rade sve kako bi pokazale da gradska vlast ne radi svoj posao kako treba. Svoje izlaganje je nastavio dosta simpatičnim rečima, koje nijedan funkcioner blizak aktuelnoj vlasti sebi nikad ne bi smeo da dozvoli:

„Grad će se potruditi da ove sezone što ređe čujemo ‘opet ih je iznenadio sneg usred novembra ili decembra'“, rekao je Radojičić. Nema ničim opravdanog samouverenog tona kao kod Vesića i objašnjenja da putari nikad nisu iznenađeni. Nema besnog napada na sve one koji se zezaju na račun putara koji ne čiste sneg na vreme. Nema čak ni naznake napada na opoziciju, korisnike Twittera ili prethodnu vlast. Ma, nije čak ni rekao da će grad da se potrudi da te reči uopšte ne čujemo već samo da ih „što ređe čujemo“, jer je svestan toga da će ih sigurno čuti. Drugim rečima, jedan pomirljiv i realan ton, zbog kog bi se svaki član vladajuće partije postideo samog sebe i ritualno pocepao člansku kartu jer je nije dostojan.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime