Gradonačelnik široke ruke za VTV , Majdaka i Aćimovića

0
866
Foto: printscreen

Od 47 pristiglih konkursnih prijava Grad Valjevo finansiraće 17 medijskih projekata . Najviše novca odlazi dobro poznatim saradnicima gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, Vujić televiziji i Zoranu Majdaku i Marku Aćimoviću. Umesto dostojanstvenog odlaska ovakvom raspodelom Gvozdenović je na kraju mandata uspeo da  lestvicu korupcije koju je implemetirao na početku mandata još podigne.

Komisiji koja je odlučivala o medijskim projektima ove godine bilo je na raspolaganju 10 miliona dinara iz budžeta grada, a za pomenuti novac konkurisalo je 47 što medija što preduzetnika koji su ugovorima obezbedili realizaciju projekata na nekom od medija.

Najviše novca od 10 miliona, 3,8 miliona odlazi na račun Vujić televizije koja je poslednje 4 godine više nego podržavala rad gradonačelnika Gvozdenovića , omogućila brojna gostovanja i priloge o uspesima aktuelne vlasti. Na spisku su podobni saradnici gradonačelnika Zoran Majdak i Marko Aćimović koji su konkurisali sa tri projekta i na čije će se račune sliti 2,6 miliona dinara.

Nešto lošije od gore pomenutih , ali bolje u odnosu na prethodne godine prošao je Ljubiša Milutinović vlasnik Studija M koji zahvaljujući bliskim vezama sa gradonačelnikom ove godine računa na 600 000 dinara novca gradjana Valjeva.

Po visini opredeljenih sredstava sa Milutinovićem se izravnao TITAN WEB Design osnivač portala Valjevska posla gde radi i nagradjeni novinar saradnik Marija Petrović Marković , kom stiže 600 000 dinara.

Lošije su prošli mediji čuvenog Radoice Milosavljevića koji su sa dva projekta   prihodovali ukupno 500 000 dinara . Istu sumu novca dobiće i komercijalni radio Radio 014 ovoga puta za informativni program .

Iako je Komisija donela fiktivno odluku javnosti je dobro poznat princip odlučivanja u kabinetu gradonačelnika. S obzirom da je više nego očito da su prijatelji , saradnici, podrška i izbori bili jedina merila prilikom dodele sredstava za medijske projekte više je nego jasno da bar na kraju svog mandata gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije uspeo da se odupre korupciji i ozbiljnoj trgovini uticajem. Šta više sudeći po listi projekata i vlasnika i dodeljenim iznosima lestvica u korupciji sada je visoko podignuta.

Da Vas podsetimo:  Kako REM krije svoje odluke: Izrečene najblaže mere koje ničemu i nikome ne služe

Da je ova činjenica tačna pokazuje još jedan podatak Vamedia je prošle godine na konkursu dobila 50 000 dinara, koje smo odbili. Ove godine projekat je doslovce prepisan izuzev datuma. Prošle godine isti projekat je bio dobro napisan, a ove godine po mišljenju „komisije“ nije dobro napisan. Identičan projekat, identični iznosi.

Ali pogledajmo vlasnike, iznose i medije:

1.  Televizija sporta i zdravlja SOS kanal plus Beogard:  direktor Aleksandar Milutinović, vlasnik televizije javnosti dobro poznat  Radoica Milosavljević, lice koje je vlasnik više medija , a istovremeno blizak saradnik Srpske napredne stranke. Za Milosavljevića grad Valjevo iz budžeta daje 250 000 dinara.

2. Media advertising, doo za marketing i propagandu Beograd: direktor Aleksandar Milutinović , vlasnik Aleksandar Milutinović. Proverom u APR lako je ustanoviti da se radi o istom licu kao I u slučaju prvog projekta SOS televizije gde je istovremeno takodje direktor.250 000 dinara

3.  Miloš Lazić Valjevo, agencija Cyber team 200 000 dinara

4.  Radio Istočnik, radio Eparhije valjevske 100 000 dinara

5.  Shodno prethodnim godinama I bliskim vezama sa gradonačelnikom I obe godine Studio M – Ljubiša MIllutinović inače dobitnik nagrade grada za 2020. godinu na ovom konkursu dobija čak 600 000 dinara

6. Savez Srba iz regiona – Udruženje iz Beograda, predsednik Miodrag Linta 150 000 dinara

I ove godine “sreća se osmehnula”gradonačelnikovim saradnicima Zoranu Majdaku I Marku Aćimoviću  koji su konkurisali sa tri projekta u ukupnom iznosu od 2 600 000 dinara. Koliko se može videti u evidenciji Agencije za privredne registre oni su se sa prošlogodišnje adrese u Džona Kenedija 52 u Beogradu preselili u Ulicu Majke Jevrosime 29/9 I sa nove adrese konkurisali sa tri projekta:

-Preduzeće za informisanje Info 24 Media Beograd, direktor Marko Aćimović, vlasnik Marko Aćimović. Adresa: Majke Jevrosime 29/9  1 000 000 dinara

Da Vas podsetimo:  'Trka za klikom prevagnula nad etikom': Izveštavanje medija o nestanku i smrti devojčice u Srbiji

– Radio Valjevo, Beograd, direktor Zoran Majdak.  Adresa: Majke Jevrosime 29/9  1 300 000 dinara

– Global Media Broadcast, direktor Marko Aćimović, vlasnik Marko Aćimović. Adresa: Majke Jevrosime 29/9 300 000 dinara

10. Nenad Kudić PR atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena art JK Valjevo Va 014 info 200 000 dinara . Ne treba zaboraviti da je ovo lice rodbinskim vezama povezano sa nekadašnjim šefom kabineta gradonačelnika.

11. Najviše novca ove godine odlazi za projekat TV Vujić. Kao ozbiljan stub podrške dosadašnjem mandatu gradonačelnika Gvozdenovića čak 3 850 000 dinara sliće se na račun ove televizije. Iako se sredstva dodeljuju za odredjene projekte , više je nego jasno da će kroz ovaj projekat biti plaćena kampanja i gostovanja prvog čoveka Valjeva.

12. Privredno društvo „Draželj, direktor Ljiljana Jovanović 100 000 dinara.

13. TITAN WEB DESIGN, Bojan Jovanović, osnivač portala  Valjevskaposla.info u kome radi i novinar saradnik dobitnik ovogodišnje nagrade grada za oblast informisanja Marija Petrović Marković realizovaće projekat vredan 600 000 dinara.

14.TV Va plus 350 000 dinara

15. Radio 014 500 000 dinara

16. ALO Media system, direktor Dragan Lazić, vlasnik Saša Blagojević. 200 000 dinara.  Saša Blagojević je ujedno  vlasnik RTV Studio B, televizije na kojoj je gradonačelnik Gvozdenović najviše gostovao u protekle 4 godine.

17. Radio Kula 50 000 dinara

Izvor: Vamedia.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime