Gradski odbor DS u Valjevu podneo kolektivnu ostavku: Stranku vode NEDORASLI

0
152

Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu saopštio je da je juče podneo kolektivnu ostavku zbog „autokratskog odnosa vrha stranke prema članovima DS“.

Foto: Printscreen YouTube

U saopštenju, koje je potpisalo 19 članova Odbora, a u kojem je do juče bilo 26 ljudi, navedeno je da pred izbore nisu imali podršku iz centrale stranke, da predsednik ni vrh stranke nije došao na konvenciju u tom gradu, kao i da izborni uspeh valjevske DS, koji je, posle beogradskog bio najbolji u Srbiji, nije tretiran na adekvatan način.

Demokrate Valjeva navele su nekoliko primera koje smatraju kršenjem statuta i samovoljom pojedinaca i istakli da „DS vode nedorasli zadatku“.

„Etički odbor čine ljudi vrlo sumnjivo i nestatutarno izabrani. Informativna služba je neprofesionalna, ali i vrlo tendenciozna i navijačka, što je opet suprotno Statutu. Stranka je vrlo vidljivo podeljena, različito mišljenje se ne trpi, nepotizam izražen. To nije Demokratska stranka u koju smo se učlanili, niti je to stranka kakva bi trebalo da bude“, navedeno je u saopštenju.

Demokrate iz Valjeva dodale su da ne žele da budu „saučesnici u gašenju demokratskih principa u DS“ i dostavili potpise predsednika, potpredsednika i članova valjevskog gradskog odbora koji su podneli ostavke.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime