Greh javnosti је ne znati, kom mediju verovati…

1
1548

Pre neki dan, tačnije 19.07.2019. medije u Srbiji su objavile vest da je na Kosovu Ramuš Haradinaj dao neopozivu ostavku na njegovu funkciju. Taj događaj je po proceni Aleksandra Vučića bio toliko važan da je hitno sazvao sastanak državnog vrha a isto veče se sastao i sa članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Objavljujući ovu vest tiražne novine su naglasile da će tom sastanku prisustvovati ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar policije Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsedništva Nikola Selaković… Situacija je bila toliko ozbiljna da je televizija Pink to veče tokom emitovanja programa non-stop vrtela kajron sa najavom da će se predsednik Vućić sutra ujutro obratiti javnosti povodom Haradinajeve ostavke i njenih eventualnih implikacija. Štampa je imala naslovnice sa najavama da:

Foto: printscreen naslovnih strana portala

Prilepljeni uz Tv prijemnike Srbi, i u Srbiji i na Kosvu i svuda u svetu gde mogu da gledaju Tv Pink, sa nestrpljenjem su očekivali najavljeno obraćanje predsednika Vučića, a naslovnica sa tekstom da naš ”brat, saveznik i prijatelj Makron” (kako ga Vučić predstavlja javnosti) šalje Haradinaja u Hag, ulivala je nadu da država Srbija najzad počinje u svetu da se ceni i poštuje a prava države Srbije i njenog naroda uvažavaju isto onoliko koliko i svih drugih naroda u Evropi i svetu… 

Onda se 20.07.2019. u jutarnjem programu Pinka pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rekao: 

Foto: printscreen naslovne strane portala

Vučić je odmah rekao da je Haradinajeva ostavka politički trik i podvukao da on to ne predpostavlja nego zna, što je bio udrarac za sve koji su se ponadali da najzad, bar jedan od Vučićevih mnogih razgovora u „četiri oka“ sa liderima Evrope, o kojima nikada nije mogao da govori o čemu se u tim „četvoroočnim“ razgovorima razgovaralo, daje neki rezltat povoljan za Srbiju. 

Da su tajni razgovori u Beogradu sa Makronom bili onakvi kako se očekuje od ih vodi predsednik države, Vućić bi umesto završetka njegovog izlaganja o Haradinajevoj ostavci sa porukom građanima da dolaze milioni  dolara za Železaru u Smederevu, bratu Makronu bi verovatno poslao poruku:  

„Pa zar se i ti služiš političkim prevarama i trikovima, brate Brute? Izvinjavam se da sam pogrešio tvoje ime, brate Emanuele, ti koji si i na srpskom i na francuskom samo pre nekoliko dana u glavnom gradu Srbije govorio koliko Francuska voli i poštuje Srbe i Srbiju“, ali nije… A šta je istina i ko je naduvavavao a ko oduvavao, saznaće se uskoro. 

Nikola Janić

1 KOMENTAR

  1. Nije potrebno da cekamo uskoro….Drzave kvinte ne menjaju svoju strategiju u 48 h, odnosno oni su kumovali nastanku Kosova. Oni ce podrzati nopvo stvorenu drzavu. Uostalom oni su to cinili i do sada.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime