80 grana griza
150 grana šrećera
750 ml mleka
1 jaje (45 g)
1 vanilin šećer
1 velika kašika meda
2 veće banane (160 g)
50 grama seckanih oraha
30 grama meda
50 grama kakaoa
100 grama suvog grožđa
1/2 male kašike limunovog soka
Priprema:
U mleko sipajte šećer, vanilin šećer i jaje i promešajte.
Dodajte griz, stavite na šporet da se kuva ali voditi računa da bude umerena temperatura da ne zagori.
Kuvajte oko 10 minuta, dok mase ne postane dovoljno gusta.
Suvo grožđe potopite u vodu 15 minuta pre nego što ćete ga dodate u griz.
Kad je griz kuvan ostavite ga pokrivenog da odstoji oko 5 minuta.
Banane isecite na kolutiće, a orahe sameljite na blender.
Sve pospite limunovim sokom i dodajte med, te lagano izmešajte.
Zatim dodajtesuvo grožđe.
Pripremiti posude u kojima ćete služiti dezert.
U svaku od njih sipajte ravnomerno jedan sloj griza, pa preliv od meda, pa odozgo ponovo griz.
Odozgo sipajte po malo slatkog preliva sa medom i orasima, a po želji ukrasite i pospite sa malo kakaoa u prahu ili narendajte čokoladu.
Izvor: opanak.net