Grogirana Srbija

0
1248

Ko mislio da će u pogledu Izveštaja komisije o padu helikoptera biti nešto spektakularno, pokazalo se da je u krivu. Uostalom, gospodin Premijer je i pre obelodanjivanja izveštaja rek’o da tu nema „ništa spektakularno“. Kako bi i bilo, kad je isti Gospodin, neposredno po nesreći, doneo javnu odluku da ne da ministre Gašića i Lončara: čime je svima, naročito tim komisijama i tužilaštvu, poručio da budu strogo nezavisni.

FoNet-VUÈIÆ-NOVINARIDakle, Vojna komisija je zaključila da je za nesreću „primarno odgovorna posada helikoptera“, i našli da je pilot Mehić imao 1,3 alkohola u urinu. Nezavisni i slobodni mediji, na prvoj strani, da se vidi u svim meteorološkim uslovima javili: „Piloti heroji pijani vozili helikopter“.

Ali, trebalo to dodatno objasniti, jer, eto, ima i onih koji i dalje o tome misle spektakularno, da je krivica do onih koji su angažovali helikopter u neadekvatnim uslovima, i mimo svake procedure naredili da isti sleti u Surčin, gde čekali spremni ministri sa spremnim kamerama.

Nezahvalne uloge, da pokaže da tu nema ništa spektakularno, primio se, a ko bi, gospodin Premijer, koji je na vanrednoj konferenciji redovno demonstrirao, kako je dijagnosticir’o Njuz. net, da bukvalno može da izjavi bilo šta, bez ikakvih posledica. Drugačije se ne može okarakterisati to nadmeno i pokvareno jbnj u zdrav mozak. Da se skrati, bilo je to najsramnije obraćanje u istoriji istorije Srbije, još od prvih Srba-ameba i Srba-paramecijuma, posle koga su svi bili grogirani.

Gospodin Premijer je u redovnom maniru vanredno saopštio, da „piloti nisu krivci, već heroji“. Ali, ne može se protiv Izveštaja koji kaže da snose odgovornost, a na tužilštvu, u čiji pos’o se ne meša ni pod razno, je da ispita da je on u pravu. Onda je zahvaljujući novinarima-slučajnim prolaznicima dobio priliku, kako naknadno objasnio, da objasni svu besmislenost svih optužbi. Priliku da objasni mu dali oni koji prvi dobili reč, nezavisni „Pink“, i „Informer“ koji pršti od nezavisnosti. Premijer gospodin lepo objasnio da za Šešelja treba dokumentacija, medicinska, a da na Mokroj Gori mogu da ga ogovaraju koliko hoće, jer to je demokratija za koju se on bori i zalaže. Onda, pošto bila prilika, objasnio da imamo nezabeležene ekonomske rezultate, da će plate i penzije da skoče, građani treba samo malo da se uzdrže, bićemo najrazvijenija zemlja EU proširenja…

Da Vas podsetimo:  RTS, vaše pravo da znate o suzavcu u Hongkongu, ali ne i u Podgorici

Da je Premijer gospodin sve u pravu, videlo se već sutradan po vanrednoj konferenciji na kojoj se ponašao redovno. Mediji „espresno“ objavili istraživanje po kome gospodin Aleksandar Vučić uživa poverenje 56 posto građana, a da je Srpska napredna stranka daleko najjača sa 50,6 posto podrške. Samo se postavlja pitanje da li su i ispitanici „slučajni prolaznici“ – što će reći naprednjački aktivisti, koji su u istraživačkom B – Studiju, pojavili kao anketirani građani. Kad je vlast najbolja u istoriji, na sve treba računati.

Inače, sve je pod kontrolom, sve televizije uzastopce javljaju da svi rezultati prevazilaze svaki optimizam. Još mekice, i Evropa će biti mala za usporedbu. Samo da Premijer gospodin stigne do zacrtana 104 posto podrške, koju već uživa među slučajnim prolaznicima.

Da se provuče i to, što svakako nema nikakve veze sa nezavisnim izveštajem o nesreći, da porodica pilota Mehića, kao i kolege, kaže, da Omer nikad nije pio. Otac je spreman to i krvlju da potpiše. Porodica još kaže: Gospoda su rekla svoje, neka svoje kaže narod. Samo jedno potpitanje: Koji narod! I da se doda aforizam Dalibora Đorđevića: Kljakav narod, takva vlast!

Na kraju da se zapiše da AV gospodin u nezavisnim štampanim medijima, što su preneli svi nezavisni elektronski mediji, u povodu svega zahvalio što je dobio priliku i prostor, da kaže da se vrši taboidizacija nesreće, da tima koji to rade nije stalo do istine, već da na najprljaviji mogući način pokušavaju politički da zloupotrebe nesreću. Da i on jednom kaže istinu!

Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.

Dragan Todorović

Istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime