Gruško: Srbija će izvršiti harakiri ako uvode sankcije Rusiji

1
138

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio da bi Moskva bila razočarana ako bi joj Srbija uvela sankcije, kao i da je uveren da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima neće vršiti politički harakiri uvođenjem sankcija protiv nje.

Foto: Predsedništvo Srbije

„Bio bih neiskren ako bih rekao da bismo bili ravnodušni prema tome da nam Srbija uvede sankcije. Naravno da bismo bili razočarani“, rekao je Gruško za Sputnjik, na tvrdnju novinara da u delu javnosti u Srbiji postoji narativ da bi, čak i da Beograd uvede sankcije, Rusija trebalo da „nas razume da nismo mogli drukčije“.

Prema njegovim rečima, „kad na Zapadu uvode protiv nas sankcije oni faktički uvode sankcije protiv sebe“.

„Svi znaju za tužno stanje u energetskom sektoru, čak i u sferi prehrambene bezbednosti. To je upravo rezultat sankcija koje su još više pogoršale situaciju ionako kritičnu kao posledica pandemije“, rekao je Gruško.

Kako je naveo, „sada Zapad zbog toga pati“.

„Zato je priključenje sankcijama, kažem teoretski, uvođenje sankcija protiv sebe. Mi polazimo od toga da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima i ne popušta pred pritiskom, neće vršiti takav politički harakiri“, rekao je Gruško za Sputnjik, na kraju svoje posete Beogradu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Gruška tokom njegove posete Beogradu 13. i 14. oktobra, saopštilo je u subotu Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Gruško je razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

1 KOMENTAR

  1. Da su Rusi organizirali “ petookrobarski puč “ , imali bi pučiste i njihove nasljednike pod punom kontrolom. Da su spriječili puč , nitko ne bi ni pomislio da predlozi sankcije Rusiji , Kim bi po R1244 bio već integrirani dio Srbije, a mi bi umjesto Turske bili posrednik u Rusko – Ukrainskom sukobu. Prodavali bi zapadu Rusku naftu………….. i vlastitu pamet ………umjesto što vladajući svojim gradjanima
    prodaju maglu…….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime