Nikad nema dogovora oko toga gde se pije najbolja topla čokolada u Italiji! Jedni tvrde da je to samo Firenca, ali drugi prednost daju Milanu. Sigurni smo da se najbolja topla čokolada pije u vašoj kući, naročito ako je pripremite po ovom receptu.
Sastojci:
5 kašičica kakao praha
4 kašičice gustina
4 kašičice šećer
500 ml mleka
120 gr crne čokolade
2 kašike šlaga (opciono)
Priprema:
U šerpici ili velikoj džezvi izmešajte „na suvo“ kakao prah, gustin i šećer.
Ugrejte mleko i sipajte ga u džezvu, polako mešajući. Zagrevajte ovu mešavinu na tihoj vatri, mešajući da se ne stvore grudvice.
Pre nego što do kraja provri, smanjite vatru do minimuma i ubacite izlomljenu crnu čokolada (najbolje 70% odsto kakaa).
Mutite na vatri dok mešavina ne postane kremasta i gusta. Ako želite slađu toplu čokoladu, dodajte sada još malo šećera.
Podelite u dve šolje i, po želji, ukrasite umućenim šlagom i pospite čokoladnim mrvicama.
Izvor: Vaseljenska