Gužva u šesnaestercu

0
845
Foto: printscreen

Od trenutka kada je gospodar SNS i celog Srbistana stanovitom Branku Maloviću, pred koji banatski naprednjaci stoje mirno, naložio da koordiniše (čitaj dovede u red) naprednu družinu Moravičkog okruga, i o njima se brine kao o osobama sa posebnim potrebama, iz izvora bliskih čačanskoj naprednoj bulumenti moglo se čuti da je povereničkom dvojcu bez kormilara Tuzla guzla – Šojić Trifunović istekao rok trajanja.

I zaista, potvrdilo se da su informacije o zglajžnjavanju Tuzle guzle i kompanjona mu utemeljene na pouzdanim informacijama. Da govorkanja da će čačkonačelnik Milunče postati kapo di tuti kapi čačanskim, s koca i konopca skupljenim, naprednjacima nisu bila bez osnova. Samo kakvu korist će Čačani imati od svega toga. Koliko smo se samo puta uverili da od lošeg uvek ima gore. Da Ilić magistar Velimir i njegova družina zvana Nova Srbija ipak nisu najgore što je Čačanima moglo da se desi. Stoga je potpuno sumanuto gajiti bilo kakve nade da će Čačak imati neke vajde od toga što sad na čelu napredne kolone jaše Milunče, a ne Tuzla guzla i pajtos mu Šojić.

Drugim rečima samo neko totalno zalađen može očekivati da personalna promena unutar nakaradnog i trulog sistema može doneti boljitak. Ili možda mislite da se pukim kadrovskim provetravanjem, može eliminisati smrad truleži u koji nas je gurnuo napredni tabor.

Pa ipak, nema sumnje da će čabriranje povereničkog dvojca itekako uzburkati čačanski naprednjački mulj, pa će sada bića koja su do juče obitavala u debelom crevu Tuzle guzle i Šojić Trifunovića pohrliti da promene domaćina ne bi li nastavila da profitiraju od talenta za dupeuvlačenje. Upravo tako treba razumeti i onoliko šlihtanje preko društvenih mreža u vidu čestitki novom povereniku. Poput one koju je Milunčetu brže bolje javno uputio napredni rumeni stihoklepac i vlasnik jedne od rukovodećih funkcija u Elektrodistribuciji, a koga su naglo topljenje snega i erozija doneli u Čačak. Za stanarsko pravo u Milunčetovoj stražnjici sa ništa manje žara će se boriti i oni koji su za vakata povereničkog dvojca bili na marginama, a radi su da nekako materijalizuju stranačku lojalnost .

Da Vas podsetimo:  Sankanje i nasankavanje

Sve u svemu u danima koji dolaze za očekivati je neviđenu gužvu  u Milunčetovom šesnaestercu.

Međutim,  mada njima  to sada tako ne izgleda od sikterisanja sa funkcije vajdu će osetiti i dosadašnji poverenički dvojac. Ubuduće će se svakako mnogo manje pitati i odlučivati ali će zasigurno osetiti olakšanje kada im se iz debelog creva iseli bulumenta koja je tu obitavala dok su kao bili mnogo bitni.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime