Halilović: Sandžak pre u BiH nego RS u Srbiji!

0
1266

sefer halilovicBiH – Ako Dodik i Nikolić nastave s tom pričom, neka znaju da su objavili rat u BiH koji će izgubiti – zapretio je penzionisani general ratne Armije BiH

Penzionisani general bivše Armije BiH i lider Bošnjačke patriotske stranke Sefer Halilović izjavio je da povlačenje paralele između Republike Srpske i “nezavisnog Kosova” nema istorijsku realnost i da pre Sandžak može biti sastavni deo BiH, nego RS u sastavu Srbije.

– Sandžak je bio deo srednjovekovne i osmanske Bosne sve do Berlinskog kongresa – rekao je za agenciju Anadolija ovaj penzionisani general ratne Armije BiH iz devedesetih godina.

Halilović je rekao da se takvom “retorikom” predsednik Republike Srpske Milorad Dodik samo dodvorava nacionalistima kako bi ostao na vlasti.

– To isto rade i ovi u Srbiji. Šalju lažne nade narodu da će, ako izgube Kosovo, dobiti Republiki Srpsku. RS nikad nije bila u sastavu Srbije. Mnogo će pre Sandžak biti u sastavu Bosne, nego RS u sastav Srbije – rekao je Halilović.

On je kazao da BiH tu priču ne pokreće iz vrlo praktičnih razloga, jer ne želi biti remetiliački faktor.

– Ali ponavljam, ako Dodik i Tomislav Nikolić nastave s tom pričom, neka znaju da su objavili rat u BiH i neka znaju da će izgubiti taj rat – kazao je Halilović.

Halilović smatra da se u BiH bliži vreme kada će se Republici Srpskoj poručiti da Dejtonski mirovni sporazum više ne vredi.

– Mi nikada nećemo doći u situaciju da kažemo: “Evo vam, nosi vas đavo”. Mi ćemo pre doći u stituaciju, a to vreme se, očito, primiče da kažemo da ne vredi više Dejtonski ustav – rekao je Halolović, i dodao da je on na “štetnost i pogubnost” tog sporazuma upozorio još 1996. godine.

Da Vas podsetimo:  Politička (zlo)upotreba Srebrenice

Upozoren da bi njegove reči mogle biti protumačene kao ratna retorika, Halilović je rekao da njegova poruka treba da bude shvaćena kao “dobronamerno upozorenje“.

– Oni moraju znati da objava secesije znači objavu rata. Iz Bosne mogu izneti samo onoliko zemlje koliko mogu zadržati na cipelama. BiH ostaje nedeljiva, nezavisna, suverena, a kome se živi sa druga dva naroda, dobro je došao sigurno. Kome se ne živi, sretan mu put – poručio je Halilović.

sandžak press

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime