Haos u Sudu u Kragujevcu: policija hapsi, tužioci „lude“- sudije puštaju na slobodu!

0
694

„Policijska akcija decenije u Šumadiji“ iz novembra prošle godine kada su pripadnici UKP u Aranđelovcu zaplenili skoro 700 kilograma droge- okončana puštanjem optuženih iz pritvora sa nanogicom, što je izazvalo veliki skandal u kragujevačkom Sudu!

Žestoka reakcija: Dejan Veljković, Viši tužilac u Kragujevcu

Kako saznajemo odluku je doneo sudija Višeg suda- a rezultat te odluke je žalba Višeg tužilaštva, preciznije zamenice višeg tužioca Marije Mladenović.

-Tužilaštvu je odluka sudije dostavljena kada su optuženi za proizvodnju i prodaju droge u Aranđelovcu već pušteni iz pritvora. Nastao je haos- kaže naš izvor. Prema njegovim rečima Dejan Veljković, viši tužilac u Kragujevcu pozvao je predsednika Suda Vesnu Milovanović i burno protestvovao zbog odluke sudije.

Zaplena 700 kilograma droge i „filmska akcija“ policije u Aranđelovcu

Njegova zamenica Marija Mladenović je napisala hitan prigovor, tačnije žalbu na rešenje Apelacionom sudu u Kragujevcu. Žalba je hitno rešena- poništavanjem odluke i vraćanjem optuženih- u zatvor u Petrovcu.

Podsetimo, pripadnici UKP MUP Srbija stavili su lisice na ruke Draganu J. (32), Zorici J. (34), Ivanu T. (31), Stefanu M. (26), Marku P. (31), Marku Ž. (31), Goranu T. (37), Bojani T. (35) i Draganu Đ. (54), svi iz Aranđelovca, u akciji kada je pronađeno je ukupno 628 paketa narkotika!

Vodi se istraga da li je neko uzeo novac za puštanje!?

Fotografije: natpis na zgradi Osnovnog suda, Đavolji advokat, Zoran Ilić, predsednik Osnovnog suda.

Kako nezvanično saznajemo pod patronatom Apelacionog suda u Kragujevcu pokrenuta je istraga u kojoj se preispituju okolnosti kako su osumnjičeni za proizvodnju i trgovinu 700 kilograma droge u Aranđelovcu pušteni da se brane uz „nanogicu“. Navodno su bezbednosne službe oduzele telefon jednom od advokata koji je u centralnom gradu Šumadije poznat- po ekspresnom oslobađanju kriminalaca iz Osnovnog i Višeg suda i pored ozbiljnih krivičnih dela. Nadležni se nisu oglašavali povodom ovih vesti.

Rezime: Od uspeha do „kraha“ akcije!

Da Vas podsetimo:  VJT statistika napada na novinare od 2016. do kraja januara 2024.
Tamni oblaci iznad zgrade Suda u Kragujevcu!?

Bila je to najveća zaplena droge u novijoj istoriji na teritoriji Šumadijskog okruga. Više javno tužilaštvo u Kragujevcu predložilo  je zadržavanje svim osumnjičenima do 30 dana što je prihvatio sudija za prethodni postupak. O kakvom se uspehu radi govori i činjenica da je i sam ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je pripadnike Uprave kriminalističke policije, koji su otkrili i zaplenili drogu i „poručio da se rat protiv mafije vodi svakoga dana i ogroman rad, trud, vrednoća i posvećenost svih pripadnika MUP, posebno onih koji se bore protiv droge, daje rezultate“.

Međutim, na sudu u Kragujevcu je mnogo lakše išlo osumnjičenima, tvrdili su naši izvori.

Nanogica za 700 kilograma droge!?

Dve žene iz grupe su puštene na slobodu nakon 48 sati pritvora, dok su ostalih sedmorica članova grupe bili u pritvoru u Kragujevcu -od trenutka hapšenja.

-Posle nekih tri meseca dana 19. 01. 2021 u popodnevnim časovima pušteni su svi iz pritvora uz elektronski nadzor – rekli su izvori ucentar u mejlu koji je poslat na našu adresu.

Posebno je zanimljiva činjenica koja se nezvanično čuje da kragujevački Sud nije uzeo u obzir tačku tri koja pri određivanju pritvora koja „upozorava na opasnost od ponavljanja dela“.

Izvor: UCENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime