Haos umesto „dobro jutro“

0
1238

Dođavola i dan kad ti Vučićević umesto „dobro jutro“ priča o haosu!

To je nama naša Vlada i „medijska koalicija“ dala, da imamo novinare bez morala. Ili tako nešto.

Ustajem. Znajući da nastupa haos, sve što treba da obučem sam spremio još sinoć. Napolju je još mrak. Ne paleći svetlo, da ne probudim voljenu, tumaram po mraku. Gde su sada nezavisni mediji da mi osvetle put? Tako sam zviznuo u stolicu da sam sve zvezde video. Ono što mi izlete iz usta, bez cenzure, i mrtvog bi probudilo. Haos. To je bio prvi udar, zabeležen u 5,30 časova.

Grad-Nis-1
Grad Niš – Obrenovićeva ulica

Bežim iz spavaće sobe dok sam još živ. Odlazim do „rešo kujne“ i stavljam kafu. Izdresirano to. Glupo je stajati pored šporeta i blenuti u lonče, odlazim da se obrijem. Po povratku nigde vode u lončetu, isparila, netragom nestala. Ljudi, neko mi maznuo vodu! Haos. To je bio drugi udar, zabeležen u 5,45. Ekonomično ponašanje podrazumeva da se iskoristi ugrejana ringla. Stavljam mleko da se skuva na njoj. Jasno Vam je šta se desilo posle. Haos. To je bio i treći i četvrti udar, negde pre 6 sati. Dva udara istovremeno! Jedan je to što se desilo, drugi je nastupio zato što je draga to prva videla. Haos. Kako je znala, ostaće mi nejasno. Gledala jutarnji Pinka pa je Vučićević obavestio? Zato ne treba imati posebno sredstvo informisanja u spavaćoj sobi. Postaje jasno zašto Nišu ne treba regionalni javni servis. Zamislite, dok mediji iz Beograda pričaju o nastupajućem haosu, da Vi u Nišu gledate horor „rebalans budžeta“.

Oni bi se spremali za nastupajući haos, a Vama bi haos već davno počeo. Zato smo mi to ukinuli, da sinhronizujemo ponašanje svih građana Srbije. Ako je u Beogradu kiša, ima svugde da bude kiša. To je nama naša Vlada i „medijska koalicija“ dala, da imamo novinare bez morala. Ili tako nešto. Teško je stare pesmice prilagoditi novim vremenima. Upozorenje vlasnika „nezavisnog medija „Informer“ shvatio sam ozbiljno. Početak dana potvrđuje njegovu priču. Prihvatam upozorenje, ja danas ne idem u Kinu. Nema teorije. Vama ostavljam da razmislite. Znam da bi ste najradije uzeli kofer u ruke i otišli, ipak razmislite. Možda treba ostati i sprečiti haos. Ako se izborimo da imamo svoju televiziju možda kod nas neće biti kiše i haosa. Zamislite, ako je moguće, gledate TV a nema „nezavisnih“, nema tragike, samo obične priče o nama. Nezamislivo?

Da Vas podsetimo:  Niko nikad nije imao dece na bacanje, ako bude trebalo – ići ćemo ti i ja, tvoji i moji vršnjaci

dipl.ing Milosav Jukić

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime