Hapsi i ne puštaj, Milo, nazdravlje ti bilo!

0
1332

Vala, da ima iole obraza još bi se ta Branka Milić zahvaljivala tebi, strika Milo, umesto što „avetna“ štrajkuje glađu u pritvoru, ja da ti kažem!

Ej, godinu dana (mimo odluke Ustavnog suda, doduše) ti nju trpiš, hraniš, tetošiš…izležava se u zatvoru dok ti onoliko gladnih, obespravljenih, uniženih i beskućnih baulja Crnom Gorom, željna da ih pritvoriš pa da se ko ljudi najedu, odmore, okupaju, počinu u čistoj postelji…

Njoj si, eto, dao prst a oni bi, nezahvalnica mučena, celu šaku, ko da ih imaš viška pa ne znaš kud bi pre s njima bez da ih pružaš svakom „paščetu“ koje hraniš, a ono te ujede?!
Zna se, vala, za šta su strika Milu potrebne šake: da prigrli, prigrabi, zahvati, omeđi kolko može (a može, mašala), dok prst ne žali- rado ga pruža svakom ko ište i ne ište…onaj ponajveći, srednji, za koji se lako uhvati…

E, taj i takav nesoj od te Branke se sad izležava tobož štrajkujući glađu, a garantovano se malo podgojila za godinu dana Milovog „ol- inkluziva“, pa bi čisto da dotera liniju, al valja dijetu predstaviti kao vid političke borbe, da je ne zezaju drugarice kad izađe!

Kad izađe, jeste, mada ne bih ja to brzo na slobodu, striko, jer ako je većpritvorena pod tako teškom optužbom za pripremanje onog državnog udara, ne bi se ta meni skoro neba nagledala!

No, ti nisi ja i u tome jeste tvoja najveća slabost koju, vidiš, koriste i zloupotrebljavaju!

Duševan si i pravičan čovek, niko kod tebe ne robija tek zato što je rekao nešto protiv tebe, il što ti je opozicija, recimo, već zato što nije učinio ništa, ali i to ništa je dovoljno za najmanje godinu dana pritvora, jer da valja čemu i da je kakav čovek ta žena- učinila bi nešto!

Da Vas podsetimo:  Crtice brozomorne

Mislim, jeste ona „učinila“! Pripremala je državni udar, mada postoje dokazi samo za to da je pripremala ručak, ali zna se dobro ko u Crnoj Gori ima danas za ručak- strani plaćenici, domaći izdajnici, Srbi i neposlušni Crnogorci, uglavnom!

Montenegrini nemaju, ali se ne žale i ne pripremaju državne udare, jer cene i taj prst što im daješ, kunu se u njega, celivaju ga ko mošti, sviju se oko njega kad potera glad, pa im lakše…

A, ova besramnica je, dokazi nepobitno vele, em Srpkinja, em je uhvaćena sa šnalom za kosu od 15 santimetara, a svi dobro znamo da tol’ke šnale u rukama profesionalca nisu tek za frizuru, već oružje!

Kad već nije nađeno nikakvo valja i šnala kao dokaz, a kome je do sprdnje sa njom taj se na šnalu ubo nije i ne zna šta su rane junačke!

Hvala Bogu ne znaš i ti, dobri moj i pomalo pošteni strika Milo, fala mu što te je sačuvao od te pošasti, jer zamisli šta bi bio da je državni udar zaista uspeo?!

Zamisli da su nepostojeći teroristi bez ikakvog oružja uspeli u nameri da ti preotmu Montenegro (Crnu Goru ne poseduješ); da te, daleko bilo, svrgnu s vlasti iako si je unucima obećao za punoletstvo; da, kuku meni, više ne gospodariš državom ko dobri Samarićanin (puni ti samari, vala, mašala i za to) kako inače činiš već, evo, čini se čitav vek a ne tek 30 godina?!

Sreća, Bogu hvala, pa državni udar ne može proć’ tamo gde nema države već Đukanović- nahije u kojoj na sreću ne vladaju zakoni već običajno pravo da nemaš običaj sjahat’ s vlasti ni kada kljune ko kljuse!

Da Vas podsetimo:  VEŠTAČKO ĐUBRIVO

Samo osedlaš sledećeg i điha, kauboju moj usamljeni u suton svega što msili svojom a ne tvojom glavom!

Sreća pa si na vreme prozreo tu falangu koja je goloruka a naoružana do zuba (ništa nisi učinio ako im ih nisi izbio do sada, uješće to opet) krenula u smiraj onog dana da udari na nešto za šta su naivno mislili da je država a ne privatni posed, a zna se kako prolazi svako ko zagazi na tuđe..?

Pa, nisi ti Montenegro decenijama sređivao po svom ukusu i meri da bi sad svaka „fukara“ mogla da bane na prag i kaže: „Milo- dosta je bilo!“

Čega dosta, aman?!

Vlasti Mila Đukanovića?!

Pa, čovek ne vlada već poseduje! Ne rukovodi već raspolaže! Nije političar već gazda i domaćin čovek, a na domaćinovo se ne ulazi bez najave il poziva!

Naravno, nije strika Milo ablek pa da poziva tamo neke elemente da mu izvode državne udare, kad je s državom davno raskrstio!

Pa, znate li, amateri, koliko je godina pre vas on udario državu posred čela, eno joj još zvoni u glavi…

Kasnite, boranijo, kasnite! Udarajte negde gde je šta ostalo od države, u etno-selo „Milo i čobanija“- ne dirajte!

Sreća i to pa ni Srbija nije nasela na provokaciju, pa čini sve da ne učini ništa za svoje državljane, iako je Ustavni sud Milolenda presudio da je pritvor Branki Milić neustavan, al šta je sud do zgrada samo, dok je jedina zvanična sudska institucija- Milo Đukanović!

Samo ti hapsi i ne puštaj to na sunce, striko, pokušaće oni i na njega da udare, a zna se ko je jedino sunce našeg neba!

Da Vas podsetimo:  „Sećam se i vidim, vraćaju se devedesete – prvi deo“

Strika Milo, razume se, sijao nam doveka, i maleni mu satelit Alek- vidi ih kako se veselo okreću oko svoje ose, ko pomahnitali karusel…

Mihailo Medenica

dvaujedan.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime