Haradinaj: Kurti da kaže zašto ga je Koštunica oslobodio iz srpskog zatvora

1
256

Bivši poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj zatražio je formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istražila privilegije premijera Aljbina Kurtija dok je bio u zatvoru u Srbiji.

Foto: Printscreen

Haradinaj je, kako prenose prištinski mediji, upitao kako je moguće da baš Kurti tada bude izabran da da intervju međunarodnom mediju, iako je među zatvorenicima bilo mnogo velikana.

„Potrebno je da napravimo parlamentarnu istražnu komisiju jer je reč o premijeru Kosova. Tražim da se otkrije zašto je ova osoba izabrana u tako teškoj situaciji, za vreme Miloševićevog režima, da da intervju međunarodnom mediju. U vreme kada mnogo zvučnija imena nisu ugledala svetlost dana, on je izabran da da intervju“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj, izmedju ostalog, smatra da bi formiranje istražne komisije o tom pitanju trebalo da podrže i poslanici vladajuće stranke.

„Nekoliko meseci nakon pada Miloševića, bivši predsednik Vojislav Koštunica doneo je izvršnu odluku o oslobađanju Kurtija. Kurti zna zbog čega je oslobođen. Ako odbije da kaže, trebalo bi da napravimo skupštinski odbor. Ne isključujem mogućnost preduzimanja takve inicijative. Razgovarali smo o tome, mislim da nam nedostaju brojevi za skupštinski odbor, ali sam siguran da će nas opozicija podržati. Logično je da ga podržava i Samoopredeljenje, to nije na Kurtijevu štetu, nego samo želimo istinu“, rekao je Haradinaj.

1 KOMENTAR

  1. Mislim da je Haradinaj promašio adresu.Poslije rušenja Miloševića Srpski politički postali su lutke na koncu, kojima su upravljali lutkari – amerikanci !! Najviše se batrgao Koštunica, koji je izgubio ulogu naznačajnijeg “ lutka “ i nestao sa političke scene. Djindjić je pokušao da pokida konopce, i znamo kako je završio. Tadić je jako dobro shvatio poruku, a Vučić jako dobro zna “ crvene linije “ koje ne smije preći i zamjeriti se zapadu i americi . Sada su već povučene “ crvene linije “ i od strane Naroda kojeg formalno predstavlja, u diagonalno suprotnom smjeru od onih „zapadnih“ , tako da se nalazi na velikm mukama !! Haradinaj, Kurti, Tači i & su u identičnom polozaju lutaka kojim upravljaju Amerikanci, pa imaju puno razumjevanje i od Vučića , Tadića i &, zbog toga i toliko drugo „pregovaraju “ , da zajednički prevare Srpski Narod , jer ipad, lutkar koji povlači konce jednima i drugima je amerikanac !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime