Haški tribunal – odvratno smiješan!

0
941

Emil VlajkiBANJALUKA – Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da je Haški tribunal ne samo otvoreno antisrpski, pristrasan i krajnje ciničan, već i odvratno smiješan kad optuženim Srbima „korijene genocidnosti“ pronalazi kod Petra Petrovića Njegoša.

Vlajki navodi da Njegoš, govoreći o poturicama, nije govorio o Srbima koji su se „pomuslimanili“, nego o onima koji su se poturčili, napominjući da je razlika suštinska.

„Prelazak na neku drugu vjeru ne znači i gubljenje njenog nacionalnog identiteta. Ima Arapa koji su hrišćani, a ostaju Arapi, Amerikanaca koji su muslimani, a ostaju Amerikanci“, naveo je Vlajki u saopštenju.

Prema njegovim riječima, Njegoš je govorio o onima koji su, ne samo primali tuđu vjeru, nego su se u svemu identifikovali sa okupatorom, u tadašnjem slučaju sa Turcima.

Vlajki naglašava da su izdajice vlastitog naroda uvijek gore od okupatora, o čemu govori i činjenica da su se njemački okupatori u Drugom svjetskom ratu zgražavali nad ustaškim zločinima, ističući da svaki narod ima svoje poturice.

„Norvežani su imali svoje kvislinge, Španci svoje petokolonaše, Francuzi kolaboracioniste. I svi su se narodi borili protiv domaćih izdajica koji su sarađivali sa okupatorima“, napominje Vlajki.

Normalno je, tvrdi on, da su i Srbi, koji su pet vijekova bili pod turskom okupacijom, doživljavali poturčenje dijela Srba kao izdaju i da su se borili protiv onih koji su se u potpunosti priklonili okupatorima.

Vlajki je poručio da bi bilo dobro da se „one skupo plaćene osobe“ u Haškom tribunalu ograniče na zadatak koji su primili, na osudu Srba, a da svoje krvništvo ne šire na istoriju i pjesnike, misleći da će tako udovoljiti svojim gospodarima.

www.nezavisne.com

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime