HASTA LA VISTA, BEJBE

1
141
Ana Brnabić / Foto: YouTube Screenshot

Možete da volite ili ne volite Engleze i Britance generalno, možete da o njihovom dosadašnjem premijeru (i ostalim pre njega) Borisu Džonsonu mislite šta god hoćete, ali, jedno im se mora priznati: njihov parlament je školski primer demokratije. A Džonson – dostojan đak. Sve onako raščupan i blesav (kako ga percipira vrh Konzervativne stranke). 

Demokratija se, po nekom mom poimanju, dokazuje tako što imate odgovornost prema svojoj političkoj organizaciji, prema opoziciji i na kraju krajeva – naročito prema narodu. A Boris Džonson, koji je pre dve nedelje najavio ostavku, a potom pre dva dana legendarnom replikom iz Terminatora zvanično podneo ostavku na mesto najmoćnijeg čoveka Velike Britanije – to je i dokazao.

Da li možete da zamislite Anu Brnabić kako podnosi ostavku zato što joj (na primer) deo biračkog tela zamera što krši zakone ove zemlje? Ne možete, naravno. 

Da li možete da zamislite Gospođu Fikus da podnosi ostavku na mesto predsednice vlade zato što je dokazano da joj jedan ministar ima lažnu fakultetsku diplomu i pri tom je učestvovao u aferi prisluškivanja predsednika države; zato što jedan ministar ima lažni doktorat (iako Ustavni sud navodno misli drugačije), neće da prizna da ima stanove u Bugarskoj; zato što jedan laže kako je pare za svoj stan dobio od ženine tetke iz Kanade? Ne možete, naravno.

Da li možete da zamislite Anu Brnabić da podnosi ostavku zato što je direktor javnog preduzeća EPS napravio štetu tešku više od milijardu evra, a kako i ne bi kada je po struci – pečenjar (čast svim ugostiteljima koji se bave tim ukusnim poslom, ali se ne bave upravljanjem energetskim sistemom).  Svakako ne možete.

Da Vas podsetimo:  Politički stavovi državnih službenika na društvenim mrežama

Da li možete da zamislite Gospođu Fikus kako podnosi ostavku zato što se nikad nije utvrdio broj respiratora u zemlji i njihova nabavna cena, zato što niko ne zna koliko je zaista ljudi umrlo od kovida 19, zato što….

Pogađate: mogu da postavljam ovakva pitanja dovoljno dugo da ispunim jedno ozbiljno izdanje dnevnih novina. I naravno – odgovor će uvek biti isti. Ne možete da zamislite Anu Brnabić kako podnosi ostavku, čak ni sada, kada je u tehničkom mandatu.

Postoji samo jedna jedina situacija kada bi bilo realno videti Brnabićevu kako podnosi ostavku: ako bi joj “šef” (predsednik države, op. aut.) rekao da je vreme da ide. 

U svim ostalim slučajevima, zla opozicija i plaćenici raznih belosvetskih mrzitelja vaskolikog srbstva koji žele zlo svojoj zemlji bili bi okrivljeni za prizivanje njene smene i destabilizaciju ekonomskog tigra sa Balkana.

A zamislite, Boris Džonson je podneo ostavku zato što je to od njega tražila manjina u Donjem domu Parlamenta (House of Commons). Ne, nije greška: manjina. Za ostanak Borisa Džonsona na mestu premijera bilo je 211 poslanika, a protiv njih – 148. 

I zamislite, nisu tražili ostavku zbog 24 stana u Bugarskoj. Ni zbog tetke iz Kanade. Ni zbog raznih lažnih diploma. Ni zbog nameštanja poslova partijskim poslušnicima. Ne. Tražili su ostavku zbog toga što je Džonson u vreme kada je bio lock-down i kada je cela Britanija bila (baš kao i mi svojevremeno) u kućnom (medicinskom) pritvoru – išao na žurke.

U Srbiji bi se to najpre demantovalo, a onda spinovalo kako su “oni pre njih radili mnogo gore stvari”. I na kraju bi za to bile okrivljene strane sile koje strahovito pritiskaju Srbiju zato što neće da uvede sankcije Rusiji. Naravno.

Da Vas podsetimo:  KOSOVO – KARABAH

Boris Džonson je dao ostavku iako je mogao lako da sastavi novi kabinet i zameni sve ministre koji su ga od juna do trenutka podnošenja ostavke – ostavili.

A Ana još nije rekla Hasta la vista, bejbe. Zato što – ima veze sa mnom, nema veze sa mnom. Ili kako već ono beše govorila…

Piše: Aleksandar Bećić
Izvor: kolumnista.com

1 KOMENTAR

  1. Znamo da sve poteze u Drzavi Srbiji , povlači Aleksandar Vučić. Zbog toga je neozbiljno, prozivati Anu Brnabić , kao “ premijera “ ! Nije ni Grčić, sa svojim “ pečenjarskim doktoratom“ slučajno postavljen za glavno komandujućeg u elektroprivredi. Sve se uklapa u odredjenu logiku. Ništa nije slučajno………“slučaj “ ne postoji . Pitanje koje ja postavljam , jeste….. TKO STOJI IZA ALEKSANDRA VUČIĆA ???? Da li netko , stvarno misli, da je Šešeljev potrčko, sposoban da SAM prigrabi toliku vlast u Drzavi. Da radi bez ikakvih posljedica, to što radi…krši USTAV, prodaje i predaje KiM, uništava privredu, ima u punoj kontroli kompletno sudstvo i tuzilaštvo, potpisuje medjunarodne ugovore, o čijem sadrzaju baš nitko ništa ne zna….. …i da ne nabrajam dalje, ……….Da li je moguće, da je on toliko sposoban da sve to S A M , organizira i sprovede, tim prije, što se okruzio sa potpuno nesposobnim i neobrazovanim kadrovima ??? . Koštunica je bio mnogo sposobniji u svakom pogledu, pa nije uspio opstati u borbi za vlast, .dok Djindjić takvo nešto nije ni prezivio. Tadić da bi opstao i prezivio, bio je poslušan prema zapadu kao “ kuče “ ……. upravo je on instalirao Vučića . Kompletna politika Srbije niti poslije “ petog oktobra “ nije se uspijela osloboditi pritisaka Amerike i zapada . Miloševića su “ pritiskali “ otvoreno, kao velikog neprijatelja, dok su poslije njega prividno i formalno sve promjenilo, a pritisci za isto su ostali zauvjek !!! Udovoljavanje zahtjevima Americi i zapadu nas je puno više uništilo, od klasičnog odbijanja. Tko stoji iza Vučića ?? Zapad i Amerika ??? Da li računaju da će nas on , potpuno dokrajčiti u svojoj bolesnoj borbi za vlast , pa ga zato podrzavaju na „kašičicu “ i tu podršku naplaćuju preko „ledja “ Drzavnih i Nacionalnih interesa !! Sreća i prosperitet Drzave Srbije, biti će zagarantirane, kada vladajući dobiju podršku vlastitog Naroda, kao izraz volje i ljubavi prema Drzavi, bez ucjena ,prinuda, sile i ostalih manifetluka !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime