Heroj sa Košara neće se zimus smrzavati

0
1417
Foto: Kurir

Hido Muratović iz Novog Pazara održao je reč datu letos Milošu Jovanoviću, srpskom heroju sa Košara! Od pre nekoliko dana, Miloš, njegova sestra Marina i majka Rosa imaju krov nad glavom, novu kuću koju im je uz pomoć dobrih lјudi iz Novog Pazara, Beograda, čitave Srbije, dijaspore, podigao Hido.

– Evo, sedim u sred moje nove kuće, gledam sve ovo i još ne mogu da poverujem! Sve je ovo mnogo lepo da bi bilo istina, a istina je. Hvala Hidu i svom dobrim lјudima. Koliko je samo Hido letos i jesenas trčao oko naše kuće, koliko su trudio – pričao je juče Miloš, gledajući svoj novi dom.

U novoj kući Jovanovića izgrađenoj tik pored stare, koja samo što nije pala, i u kojoj su Miloš, Marina i Rosa strepeli od svakog vetra, kiše ili snega, juče su se okupili Jovanovići, došli i komšije, došao i Hido iz Novog Pazara, Avdo Adrović majstor koji je svojim rukama izidao kuću… Sreća na licima svih posle meseci napora, neizvesnosti, namicanja dinara na dinar…
– Teško je bilo… Bilo je trenutaka kad smo mislili da nećemo uspeti, da će Miloš i njegovi morati da zimuju u staroj kući… I svaki put, kad bismo ostajali bez dinara, sam bog bi na pomogao, svaki put javio bi se neko, da pomogne, da uplati novac… Poslednji put, pre mesec i po ostali smo bez dinara, zima na pragu, i kad smo mislili da nećemo uspeti javio se dobar čovek iz Beograda, firma na čijem je čelu uplatila je 300.000 i od tog novca završili smo kuću – pričao je juče Hido.

Miloševa sestra Marina i majka Rosa uz suze su juče dočekale uselјenje u novi dom.

Da Vas podsetimo:  KAČAREVO: Kad deca kroz zabavu reše da zarade džeparac – Grin haus povrće

– Težak smo život imali, Miloš i ja odraslli bez detinjstva, majka nas podgila berući i prodajući pečurke… Ovo nam je najsrećniji dan u životu, najsrećniji period života, verujte nam. Da i mi malo živimo kao lјudi. Prvi put imaćemo kupatilo, kadu, mašinu za veš, neću više morati da perem napolјu, na koritu, imaćemo vodu u kući, prvi put nećemo strepti od svake kiše, od vetra da nam ne sruši kućicu od blata i pruća u kojoj smo živeli – pričala je juče Marina.

Miloš je juče grlio Hida, grlio majstora Avda. Nјih dvojica, Miloš i Avdo zajedno su letos plakali kada je počelo zidanje kuće. Miloš plakao od sreće, a Avdo gledajući njegove suze.

– Miloš i ja smo sada kao pobratimi. A ova kuća dokaz da u ovim vučjim vremenima još ima dobrote u lјudima. Radujem se sreći Miloša, Marine i Rose kao da je ovo moja kuća – kaže Hido Muratović.

Pomogli su…

Firma iz Beograda uplatila je pre mesec dana 300.000 dinara za kuću Jovanovića, firma „Pionir Mur“ poklonila je PVC stolariju, Miloš Nestorović četvoro vrata, Dragan Vulović i udruženje koje okuplјa rezervne vojne starešine školovane u Bileći uradili su elektro-instalacije, firma „Mujen“ dala je komplet sanitarije i pločice za kupatilo, pločice za kuhinju i hodnik, Siniša Nedelјković i Goran Jovanović iz Zvečana dali su po 100 evra… Olga Nestorović iz Novog Pazara 100 evra. Hašimovići iz Novog Pazara poklonili su laminat, Ekstra san i Ema komerc iz Novog Pazara delove nameštaja, Vojska Srbije i Grad Novi Pazar popravili su put do kuće Jovanovića… Pomoglo je još mnogo dobrih lјudi…

Pakao Košara

Miloš Jovanović preživeo je pakao Košara, i dan danas sanja svoje mrtve drugove, bombe, krv, užas… Kućica u selu Troštica u kojoj je do juče živeo sa majkom i sestrom nije njihova. Od posledica rata Miloš je teško oboleo, potrebno mu je lečenje od psihičkih, hormonskih, metaboličkih poremećaja. Nјih troje u Troštici žive od 14.000 majčine penzije.

Da Vas podsetimo:  Nevena i Uroš predstavljaju mlade iz Srbije u UN

Zoran Šaponjić

iskra.co

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime