Hiljade Zaječaraca protestovalo protiv vlasti

0
995

Hiljade ljudi protestovalo je danas u Zaječaru protiv lokalne vlasti koju predvodi predsednik Skupštine tog grada Saša Mirković iz SNS-a. Organizatori su procenili da se okupilo preko 3.000 ljudi.

zajecar_09032015_1_600

Na protestnom skupu „Branim Zaječar – moj grad“ pored bivšeg gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, bili su prisutni i predstavnici drugih političkih stranaka, DS-a, DSS-a, Nove stranke i drugi.

Ovo je samo jedan od već nekoliko održanih protesta u Zaječaru, kojim građani, kako je naveo Ničić, žele da „ukažu na bahatost vlasti u Zaječaru na čijem je čelu SNS, a koju predvodi estradni menadžer, aktuelni predsednik Skupštine grada i republički poslanik Saša Mirković“.

zajecar_09032015_3_600

Protest je dobio na masovnosti jer je prvobitno bio zabranjen od policije, koja je ipak danas odobrila okupljanje građana. U poslednja dva meseca opozicija je održala pet protesta sa zahtevom da se raspišu vanredni lokalni izbori.

Dve strane su razmenile i krivične prijave. Uprava Zaječara je podnela krivičnu prijavu protiv Ničića optužujući ga da je u vreme svog mandata na čelu grada oštetio gradski budžet za 92 miliona dinara, jer je, kako tvrdi sadašnja vlast, privrednicima oprostio dugovanja za „ekološku taksu“ ukoliko sponzorišu ženski rukometni klub koji je igrao u Ligi šampiona.

zajecar_09032015_4_600

S druge strane, Ničićeve pristalice prikupljaju potpise za podnošenje krivičnih prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv aktuelne gradske vlasti.

Za poslednjih nekoliko godina broj nezaposlenih u Zaječaru se gotovo udvostručio, plate kasne i u javnom sektoru, a porodilje tuže grad zbog neisplaćenog novca. Iako nova vlast obećava da će Zaječar ove godine biti „veliko gradilište“, situacija je nezavidna i zbog problema u infrastrukturi, nastalih rušenjem važnog gradskog mosta koji spaja dva naselja.

Iako se turistička sezona primiče, gotovo celom turističkom naselju u Gamzigradskoj banji je obustavljena isporuka vode, a potrošači odbijaju da plate enormne takse za priključak na novu vodovodnu infrastrukturu koja je sagrađena iz projekta EU.

Da Vas podsetimo:  SNS firme dobijaju milione za brigu o lutalicama, a igraju se hirurga i ponašaju kao šinteri

zajecar_09032015_5_600

SNS: Debakl Pajtića u Zaječaru, na protestu 700 ljudi

SNS je ocenila da je Bojan Pajtić, lider Demokratske stranke, koji je trebalo da bude glavna atrakcija današnjeg protesta, doživeo debakl u Zaječaru.

„Na protestu više stranaka i koalicija okupilo se oko 700 ljudi, od kojih oko 150 Zaječaraca. Očigledno je da Boško Ničić, inicijator ovih protesta ne uživa nikakvo poverenje među svojim Zaječarcima, pa masovnosti današnjeg protesta nije pomogao ni organizovani dolazak autobusa iz Vojvodine, sa Kosova, iz Kragujevca i drugih delova Srbije“, naveo je SNS i dodao da je Saša Mirković, predsednik Skupštine Zaječara rekao da očekuje da se u Zaječaru okupi oko 1.000 do 1.500 ljudi, ali da „po svemu sudeći, broj onih koji su došli danas neće preko cifru od 700-800 ljudi“.

zajecar_sns_09032015_600

ziginfo.rs (021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime