Histerija u Ukrajini zbog odsustva Putina

0
936

A mock funeral plate, depicting Russia's President Vladimir Putin as former German dictator Adolf Hitler, which is being used as part of a "Funeral of Putin" performance in a front of the Russian embassy in KievHisterija, nastala u Ukrajini zbog 10-odnevnog nestanka Vladimira Putina sa TV ekrana, pokazala je veoma nizak nivo ukrajinskih stručnjaka i medija, kao i korisnika takvih informacija. U ovo je uveren ukrajinski politički analitičar Konstantin Bondarenko.

„Minula nedelja je pokazala kako top-vesti mogu da se naprave ni iz čega. Milioni ljudi su poverovali u smrt Putina, u prevrat u Kremlju… Lekcija broj jedan: ukrajinsko društvo dostiglo je nivo u kojem ga ne interesuje tačnost informacija. Mnogo je važnije ono, što narod želi da čuje“, – rekao je analitičar.

„Isto tako su se obradovali dubokomislenim komentarim ukrajinskih „stručnjaka“ koji čak nisu upoznati sa mehanizmima upravljačke mašine u Rusiji“. – skreće pažnju Bondarenko.

„Dalje. Ispostavilo se da su, uprkos totalnoj zabrani emitovanja ruskih kanala, praktično svi gledali ruski film o Krimu.

Ranije sam primetio, da su ruski politički programi kod nas veoma traženi – njih komentarišu, osporavaju, citiraju. Pitanje je: zašto postavljati zabrane, ako ih je moguće lako zaobići“ – zbunjen je analitičar.

„Konačno, kako je pokazala prošla nedelja, mi i dalje živimo u ruskoj informacionoj sferi i u ruskom diskursu – bez obzira koliko mi to negirali. To jest, sudeći po društvenim mrežama, javnost više interesuje da li je Kabajeva rodila naslednika Putinu, i da li su pokušali da pobegnu iz Rusije Sobčak i Venediktov, nego, da li će biti proindeksirane plata i penzije građana Ukrajine u skladu sa stopom inflacije?

Primetio sam još pre par meseci, da su izuzetno aktivni korisnici društvenih mreža sa velikim zadovoljstvom komentarisali pad kursa rublje, a nisu se osvrtali na još katastrofalniji pad naše nacionalne valute“ – rezimira Bondarenko.

Podsetimo, da se danas Vladimir Putin pojavio na sastanku sa predsednikom Kirgistana u Sankt Peterburgu nakon 10 dana odsustva sa TV ekrana. Za sve to vreme, ukrajinski mediji su tvrdili da ruski predsednik može biti ozbiljno bolestan, mrtav ili uklonjen sa vlasti u političkom prevratu.

Da Vas podsetimo:  Tradicionalni recept za pinđur

Konstantin BONDARENKO

Sa ruskog preveo
Srđan Đorđević, dipl. ekon.
saradnik Društva srpsko-slovenske solidarnosti KiM
«Grigorije Stepanovič Ščerbina»

http://rusvesna.su/recent_opinions/1426528471

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime