Hoće li Gojković preuzeti prljavu izbornu kampanju?

0
809
Valjevo / Foto: printscreen (kolubarske.rs)

Iako zvanično izborna kampanja nije ni počela već po dosadašnjem radu i očitom nastavku više je nego jasno da ćemo u Valjevu videti najprljaviju izbornu kampanju do sada.  Po načinu na koji je kampanja najavljena valjevski naprednjaci očito će pokušati da u Valjevu stvore izborno blato u koje će pokušati da uvuku sve ostale. Ipak , kako je nosilac kampanje ove partije Lazar Gojković , a ne aktuelni gradonačelnik, sve su prilike da je na njemu zapravo odluka kakvu će kampanju voditi.

Besprizorne objave , fotomontaže, pljuvački tekstovi koji obiluju lažima, nešto je na šta je vladajuća prtija u Valjevu pokušala da navikne Valjevce u protekle 4 godine. Ovakav način postupanja imao je za cij da svoje političke protivnike zaplaši, obeshrabri uz jasnu poruku da bi svako ko se usudi da negativno komentariše rad gradonačelnika može proći identično. Ipak , gradjani Valjeva odgovorili su šetnjama i formiranjem brojnih grupa na društvenim mrežama na kojima su gradjani mogli slobodno da izraze svoj stav i mišljenje.

Da kampanja nije ni prestajala u Valjevu za vreme vanrednog stanja dokaz je niz negativnih objava na račun koalicionog partnera SPS-a , fotomontaže na društvenim mrežama za one koji ne misle isto i niz uvreda na račun onih koji su u vremenu vanrednog stanja samo želeli da se bave svojim poslom. Nosilac cele kampanje u vreme vanrednog stanja kao i prethodne 4 godine bio je još uvek aktuelni gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji se nije libio da maksimalno iskoristi novac koji je dao svojim medijima. Zabeleženi su istupi aktivista ove partije pod izgovorom da se radi o brizi za gradjane, nenamensko trošenje novca , naredba o prosipanju hipohlorita , izostajanje objava zahvalnosti gradovima koji su upućivali pomoć u hipohloritu, izjave koje su davane , a potom volšebno brisane , pretnje hapšenjima jer se sa pozicije komandanta to može. Kabinet gradonačelnika koji je dozvole za kretanje iskoristio da se popenje na krovove zgrada u Valjevu odakle su puštali na razglasu „Djilase lopove“ Sve su to loše slike koje su se u Srbiji videle iz Valjeva.

Da Vas podsetimo:  Strani investitori i nove tehnologije – da li argument u korist subvencija stoji u Srbiji?

Efekat te kampanje Valjevci su najpre osudili na društvenim mrežama brojnim otvorenim  objavama , a Srbija se grohotom smejala Konrad virusu u Valjevu, gradjani Sremske Mitrovice ostali začudjeni što im na poslatu pomoć nije rekao ni  „hvala“.  I na kraju buka u 20.05h svake večeri .

Da vrhu SNS-a nije bilo u interesu , a ni milo, da se Srbija smeje takvim nastupima dok je uporedo Valjevo postajalo „srpski Vuhan“, svedoči činjenica da je predsednik Vučić najpre poslao niz kontrola u Valjevo, potom dao izjavu da se u Valjevu prave greške, a na kraju najavio posetu Valjevu,  Ćupriji i Novom Pazaru. U Valjevo predsednik nije došao kada je najavio.

Novi istupi svedoče da u Valjevu neće biti prijatno živeti do 21. juna, a da li će zaista takava prljava kampanja biti nastavljena i nakon što se u nju uključi Lazar Gojković kandidat SNSa u Valjevu za gradonačenika i nosilac liste ove partije ostaje da se vidi. Na njemu će biti teret donošenja takve odluke , ali će od nje svakako zavisiti i sam učinak partije na lokalu. Brojna su pitanja na koja se čeka odgovor, a pre svega da li će ukoliko se Gojković odluči da  kampanja bude fer , korektna i poštena uspeti da i gradjane Valjeva ubedi da će se sa manirima predhodnika zaista raskrstiti? Evidentno  je da bi ukoliko sve ostane po starom , „umivanje partije“ bilo više nego uzaludno.

Još uvek aktuelnom gradonačelniku gradjani su zviždanjem i lupanjem u šerpe pokazali šta misle , ostaje da se vidi da li bi u ovom slučaju sujeta onih  koji treba da se povuku mogla biti veća partijska šteta nego lična  korist .

Izvor: VAmedia

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime