Hoće li svi Vučićevi skandali biti njegov „Votergejt“?

1
621

Od skrivanja istine i snimaka koje javnost nikada nije videla, užasne tragedije na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević preko smrti Slobodana Tanaskovića, čuvara objekta u Hercegovačkoj koji je preminuo nekoliko dana posle vezivanja i mučenja u noći kada je rušeno u Savamali, ili paljenja kuće novinara, do monstruoznih ubistava za koje se sumnjiče Veljko Belivuk i njegov kriminalni klan, režim Aleksandra Vučića je ili skrivao i prećutkivao istinu ili je usled određenih pritisaka parcijalno otkrivao počinioce kriminalnih dela.

Ono što je činjenica je to da se u svakoj od afera spominjala neka osoba iz vlasti.

Svi navedeni primeri šokirali su javnost u istoj onoj meri u kojoj istina nikada nije otkrivena.

Pre mnogo godina, u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije 1974. godine Ričard Nikson, tadašnji predsednik SAD-a smenjen je usled afere „Votergejt“, kada su uhapšena petorica provalnika koji su provalili u kancelariju Demokratskog nacionalnog komiteta u hotelu Votergejt, dve godine ranije 1972. godine.

Ako se sećate, istraga je tada utvrdila da su Niksonov štab i njegovi ljudi bili odgovorni za ovo, kako i za političku špijunažu i nelegalne aktivnosti.

Hoće li svi gorenavedeni primeri biti i Vučićev Votergejt?

Hoće li i Vučić, kao i Nikson podneti ostavku, kada bude video da ono što su radili njegovi ljudi, vidi i cela Srbija?

Žalosno je što u Srbiji imamo situaciju da usled svih zala i nesreća nemamo Boba Vudvorta i Karla Berštajna, koji su i zaslužni za otkrivanje istine u aferi Votergejt. Umesto Vudvorta i Berštajna imamo medije koji prikrivaju istinu i štite one koji ne štite interese Srbije i stanovništva.

Piše: Redakcija Politikona

Izvor: Politikon

1 KOMENTAR

  1. Niste u pravu -ima Srbija i Boba Vudvorta i Karla Berštajna -ali Srbija nema ni jedan UTICAJAN visokotiražni štampani ili TV mediji sa milionskom publikom gde bi nekorumpirani mogli da objave svoja novinarska saznanja o korupciji, lopovluku, mahinacijama i tajnim ugovorima pa i o ubistvima idr. U sve to su, kako smo ovih dana ipak saznali, umešani policajci, obaveštajci -vojni i civilni, državni sekretari i sekretarka pa i neki ministri ili ako ne ON lično -onda voždov „Mali bata“ ili -kako ga BG retka nezavisna štampa naziva, „Prestolonaslednik“! Zato nije nikakvo čudo da ga, pogotovo nažalost maloobrazovani stanovnici Srbije -njih ne više od oko 27% u biračke spiskove upisaani birači, obožavaju i glasaju za njega i njegove razbojnike koji su okupirali Srbiju i ponašaju se kao da im je nju neki predak ostavio u nasledstvo! Čak i oni koje je ON svojim ludostima doveo do prosjačkog štapa su svakodnevnim ispiranjem mozga i lažima, da bi preživeli, postali koruptni koje ON kupuje delanjem sirotinjskih „dotacija“ od nekoliko puta po 5000 malovrednih dinara. Da bi te jadnike privolio da opet glasaju za „Ali-Babu i njegovih najmanje 40 razbijnika“ -mada ih ON za sobom vuče daliko više, skoro celu jednu ako ne diviziju, onda bar oveću brigadu, pred nagoveštene izbore na proleće 2021. podeliće, ne od svojih nego od tih istih jadnika opljačkanih para, po 100 evra. Sada znamo koja glad i beda haraju Srbijom kada se sirotinja prodaje jednom možda čak i mafijašu za SAMO 100 evra kako bi ON ostao i dalje na vlasti. Valjda da Arapima i ko zna kojoj još njegovoj novoj „braći“ uvalja i ovo malo preostale Srbije. Zato ni Vudvord ni Bernštajn u Srbiji nemaju nikakvu šansu, jer su svi mediji pod Njegovom čizmom!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime