Hoćemo li sa Amerikom? Hoćemo li sa onima koji će da nas unište?

0
848

Dok je bio pod patronatom „političkog oca“, Vojislava Šešelja, dok dete nije poraslo i osamostalilo se, kako se dao izraziti Vučićev „drugi roditelj“, Tomislav Nikolić, aktuelni predsednik Srbije je oštro govorio o politici SAD prema Srbiji, koja, prema njegovim rečima, ima za cilj da nas uništi.

– Hoćemo li da idemo sa SAD? Hoćemo li da idemo sa onima koji hoće da nas unište? Sa onima koji su ubijali ovaj narod? Sa onima koji su rušili mostove? Da li to neko pokušava da ih amnestira? Oni hoće da nas teraju da mi čekamo na travnjacima američke ambasade, ponesemo češalj i ogledalce od kuće, da se lepo ulickamo pre nego što nas šef ili šefica, američki otpravnik poslova ili neki niži službenik pozove da uđemo unutra da nam podele zadatke. Nekakvi Gelbardi, nekakvi Dobinsi itd… – rekao je Vučić i nastavio:

Tako hoće da nas nateraju da se ponašamo, e nećemo. Mi hoćemo da sarađujemo sa onima koje ti isti Amerikanci bombarduju, koje Amerikanci ubijaju. Hoćemo da sarađujemo sa tim narodima, sa tim državama i sa takvim progresivnim političkim partijama – izjavio je svojevremeno Aleksandar Vučić.

Vučić pred Trampom / Foto: PrintScreen/Instagram

Međutim, po životnoj filozofiji Vučića „sve za vlast, vlast ni za šta“, sada duvaju neki novi vetrovi i Amerikanci „preko noći“ postaju naši strateški partneri, bez kojih Srbija ne može.

Da je od ideologije srpskog nacionalizma do ideologije globalizma pod hegemonijom SAD veoma tanka linija, dokaz je politički lik i delo Aleksandra Vučića.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime