Hrkalovićeva je ponizila policajce

1
1345

Nedavni izbori u Lučanima, protekli su u atmosferi ucena vlasti i straha građana, sukoba, hapšenja opozicionara, međusobnih optužbi vlasti i opozicije, narušavanja izborne procedure, paralelnih biračkih spiskova, špartanja džipova sa registarskim oznakama iz drugih gradova, pa i onih vozila bez registarskih oznaka.

Vladajuća stranka je iskazala moć i iskoristila državne resurse kako bi opoziciji, prvenstveno stranački raznorodnom Savezu za Srbiju, uputila poruku da, bar za sada, nema šta da traži na političkoj sceni Srbije.

Scenario o velikoj pobedi u Lučanima bio je unapred poznat, samo je pitanje bilo do kojih pobedničkih procenata su naprednjaci spremni da žrtvuju državne resurse i institucije.

Gotovo svi ministri u Vladi Srbije, a neki su i po nekoliko puta dolazili u Dragačevo, državni sekretari, pa i direktori državnih javnih preduzeća, pohodili su Lučane i agitovali za SNS, njenog predsednika i koalicione partnere te stranke, obećavajući Dragačevcima preporod. Na dan izbora, prema tvrdnjama opozicionara, policija se oglušila na njihove prijave, nije proveravala ko su ljudi u vozilima bez registarskih oznaka, ali je privodila opozicione aktiviste i to „samo po zakonu i po prijavi građana“. Zanimljivo je da nije priveden nijedan aktivista SNS.

Akcijom „smirivanja izbornih strasti“ u Lučanima je, prema sopstvenom priznanju, upravljao ministar policije Nebojša Stefanović i to preko državne sekretarke u tom ministarstvu Dijane Hrkalović. NJeno tajno vizitiranje policijske stanice u Guči je otkriveno kada su aktivisti Saveza za Srbiju upali u tu policijsku stanicu i tražili puštanje svog aktiviste.

„Pustite nas da radimo svoj posao!“, uzvratila je Hrkalovićka, obučena u trenerci, na povike i uvrede opozicionara, koje je predvodio Boško Obradović, ali i na zahteve da im objasni zbog čega je došla u Guču i da odgovori ko je ubio Olivera Ivanovića.

Utisak je da Dijanina misija u Lučanima nije bila policijska, još manje „smirujuća“, već politička i da je po nalogu ministra policije obavljala prvenstveno „stranačke poslove“. Ona, njen šef i šef njenog šefa, umešali su se u izborni tok u Lučanima, istovremeno ponižavajući policajce i njihovog šefa u toj varošici, smatrajući ih, valjda, nedovoljno „pouzdanim“ i „profesionalnim“ za čuvanje javnog reda i mira u izbornom danu.

Da Vas podsetimo:  SMEH JE DOBAR LEK, I ZA POLITIČKE BOLJKE...

Zar sve to, pa i Dijanino „smirivanje“ dragačevskih izbornih tenzija, ne liči na događaje iz naše i ne tako davne prošlosti, kada su građani izlazili na ulice, branili izbornu volju, prizivali demokratiju, pravnu državu i rekciju institucija. Zbog te reminiscencije, koja se u nedelju povampirila u Lučanima, državno-naprednjački vrh trebalo bi podsetiti no to da pobednički izborni rezultat jeste za slavu, samo onda kada je stečen po izbornom pravu.

Izvor: ozonpress.net

1 KOMENTAR

  1. Ma nije,ko može da ih poceni,kada se oni ne bune.Ona je bre kuma MUTAVOG,a vi je psujete,a njen dečko,njega ne pominjete,šta on radi u žandarmeriji.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime