Hrskavi mladi krompirići iz rerne i domaći sos

0
602

Ukusan ručak za tili čas.

Potrebno je:

600 g mladih krompirića
1/2 kašičice sode bikarbone
biber
maslinovo ulje
1 kašika ruzmarina
5 čena belog luka
peršun

Za sos:

50 g majoneza
50 g kečapa
2-3 kisela krastavčića
malo soka od krastavčića

Priprema:

Iseckajte mladi krompir na kriške, dodajte u vodu, stavite malo sode bikarbone (zbog kasnije hrskavosti) i soli.

Kuvajte krompir 10 minuta pa procedite. Propržite na maslinovom ulju.

Ruzmarin i beli luk pržite oko jednog minuta. Procedite ulje u tepsiju gde ćete staviti krompir. Dodajte u sud krompir. Poslolite, pobiberite promešajte sve i stavite da se peče 220 C – 20-25 minuta.

Za sos vam je potreban majonez, kečap, krstavčići, sok od krastavčića. Sve dobro promešajte.

Posle 20-25 minuta izvadite krompir i okrenite ga. Vratite u rernu i pecite još 20-25 minuta.

Kada je krompir gotov vratite u njega ruzmarin i beli luk koji ste procedili, i pospite peršunom. Služite uz sos. Prijatno.

Izvor: stvarukusa.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime