Hrvatska: Ćirilična pisma zabranjena

0
4083

713211

HRVATSKA. Članica EU koja u njenim institucijama već može i da galami i da vrši pritisak (recimo, da se Vojislav Šešelj hitno vrati u Hag).

Miljenica Berlina koji drma Evropom, a u kojem Aleksandar Vučić pokušava da za sebe lično napravi makar kapelicu u kojoj bi se molio Izidi-Angeli.

Antipravoslavni novac Vatikana koji ne podleže nikakvim devalvacijama, čak ni kolebanjima kursa.

Sve u svemu: Europa u koju nas vode Vučić i naprednjaci. Europa koja će Berlinu, Beču, Londonu i Parizu, naravno i Briselu, uvek biti važnija i od najEUropskije i najpokornije Srbije.

E, ta Europa ne samo da je ćirilicu na svojoj teritoriji faktički stavila van svakog zakona – kao da je Ante Pavelić još na vlasti – ponovo je prodemonstrirala da ćirilicu ne priznaje ni u onome što se birokratski naziva „međunarodnim poštanskim saobraćajem“. Evo primera i dokaza.

Organizacija Naša Srbija iz Beograda, čiji je predsednik Mlađan Đorđević, uputila je čestitke za Božić mitropolitu Porfiriju, koji rukovodi Mitropolijom SPC Zagrebačko-ljubljanskom. Na tačnu adresu: Ilica 7, 1000 Zagreb, Hrvatska.

NIJE DOBIO!

713214

Čestitala je Božić i episkopu Jovanu. Na tačnu adresu: Srpska pravoslavna crkva – Slavonska eparhija, Kneza Branimira 2, p.p. 20, 34550 Pakrac, Hrvatska.

NI VLADIKA NIJE DOBIO!

713212

Nova Srbija je čestitala i Srpskom narodnom vijeću i njegovom predsedniku Miloradu Pupovcu. Ni u njegovom slučaju nije omanula sa adresom: Gajeva 7, 1000 Zagreb, Hrvatska.

NI PUPOVAC NIJE NIŠTA DOBIO!

713210

Greška je ipak bila u pitanju. Strašna. Gora od svega što Hrvati smatraju smrtnim grehovima.

Naša Srbija je imena mitropolita Porfirija, episkopa Jovana i Milorada Pupovca, a i njihove adrese, ispisala ĆIRILICOM!

Europa-Hrvatska je Našoj Srbiji sve uredno vratila. Na sva tri koverta je bila jedna jedina reč: ZABRANJENO!

Da Vas podsetimo:  Voljena Srbija... (4) Rekli su 1998. - a danas...?

Ne može jasnije! Jednostavno kao sama Europa! Prosto i ubistveno kao metak.

Da sve bude Europskije- sve isto je bilo i godinu dana ranije. I tada su se čestitke otposlate mitropolitu, vladiki i Pupovcu prošle isto. Vratile su se, opet posle nekog vremena, sa onom oznakom ZABRANJENO.

Mogli su da stave i oznaku JASENOVAC!

Nije slučajno predsednik Hrvatske postala Kolinda Grabar Kitarović koja je – još manje slučajno – već izgovorila: Hrvati su svi koji imaju hrvatske putovnice, uključujući i pravoslavce. Srbe.

To direktno povezuje JASENOVAC i ZABRANJENO.

EU-Hrvatska ne priznaje ćirilicu, zato što joj se može jer predobro zna da joj ništa neće zameriti ni Brisel, ni Berlin, ni Beč, ni Vatikan.

Čak ni Vučićev Beograd.

Fakti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime