Hteti nije isto što i moći…

2
986
Nikola Janić

Pred vama je peti deo najavljenog pisanja u nastavcima feljtona ”Na fotografiji sam ja… Ili?” Prvi put, priznajem, ne ide onako kako sam hteo. Kada je Covid-19 otišao od mene (iz mene) verovao sam da ću i sve ostalo što mu je par meseci pravilo društvo, u mojoj 78-oj godini preboleti kao što bi preboleo u 18-toj. Nažalost…

Ono o čemu sam pokušao da ćutim danas me mnogi, koji se interesuju kad će najavljeni nastavci teksta, prisiljavaju da o tome progovorim. Posledice zapalenja pluća, dva velika tromba koji su delom otišli i u pluća, bubrezi koji odbijaju i dalje da rade njihov posao, nestanak snage i zamor koji je prisutan i kad ništa ne radim, zahtevaju da odustanem od najavljenih pisanja.

Pored navedenog (i drugih nenavedenih zdravstvenih teškoća) srećan sam da se problemi nisu pojavili u mojoj glavi, što mi je dalo mogućnost da odustanem od obećanog, a da ipak ispunim obećano. Kako?

Lako, uz vašu pomoć, ako želite da se zna i ono što niste znali a što bi trebalo da znate.

Iz tog razloga molom sve Vas, koji ste pratili predhodne delove tekstova ”Na fotografiji sam ja… ili?” da posetite moj retko ažuriran portal www.janic.se gde u rubrikama Foto galerija i Srpsko rasejanje možete u podrubrikama:

U švedskoj štampi (janic.se)

TV debate sa švedske televizije (janic.se)

Konferencije, susreti i razgovori (janic.se)

Srpsko rasejanje (janic.se)

pročitati deo onoga šta sam (kao i mnogi od vas koji su imali mogućnosti za to) radio i osećao obavezu, prema interesima naše matice i svih nas, ma gde živeli. Tačnije ono što su Srbi, koji se decenijama proglašavaju i koje moćni proglašavaju za nedostižne patriote, u nekim medijima, portalima i internet forumima decenijama tvrdili da nisam radio.

Da Vas podsetimo:  Protest poniženih i obespravljenih građana

Za pročitano za šta vam, i ako vam, trebaju dodatna objašnjenja pošaljite mi pitanja mejlom na adresu: nikola@janic.se a na vaša pitanja ću vam javno odgovoriti.

Prvi deo: Na fotografiji sam ja… ili?
Drugi deo: Na fotografiji sam ja… ili? (drugi deo)
Treći deo: Na fotografiji sam ja… ili? (treći deo)
Četvrti deo: Prepiska o osiromašenom uranijumu sa švedskim Premijerom i Ministrom odbrane…

Nikola Janić

www.janic.se
www.koreni.rs
Editor-in-Chief

2 KOMENTARA

 1. Nedaj se prijatelju moj! Znam da ti nije lako, ali, zabatali pisanje, odmori se još neko vreme, za pisannje imaš vrmena. Tvoji verni čitaoci će te razumeti i sačekaće da se potpuno oporaviš. A onda -onakvog kakvog te decenijama znamo, otvori rafalnu paljbu iz svih baterija- javno po bagri kojoj je laž uvek bila i bliža i važnija od ISTINE.
  Svi znamo da je istina na tvojoj strani.
  Sve najbolje i brz oporavak ti želi tvoj prijatelj. Doviđenja, kad prođe ovo čudo od korone,
  na kafi u „Moskvi“ u gradu naše zajedničke mladosti, u Beogradu!
  Peđa Rakočević Stutgart/Beograd

  • Pridruzujem se Pedji i zelim Nikoli brz i kvalitetan oporavak.
   KORENI su vrlo vazni i potrebni Srbima.
   Njihova sloboda i sirina verovatno smeta SLUZBI, ne treba se cuditi njenoj paljbi
   Glavu gore, istinu na videlo, idemo dalje . . .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime