Humanitarne novogodišnje akcije

0
910

Humanitarna akcija novogodisnjih slatkisa Lions Belgrade Lumo_1418033501Humanitarna akcija novogodišnjih slatkiša Lions Belgrade Lumo

Pozivamo vas da budete deo humanitarne novogodišnje akcije, koja se u organizaciji kluba Lions Belgrade Lumo, održava u subotu, 13.12.2014. od 18-20 časova u okviru Sensa grada sreće, u Šoping centru Ušće, na II spratu. Prihod od novčanih donacija koje budu prikupljene tim povodom, biće uplaćen na račun Gradske organizacije slepih Beograda (205-203924-95, otvoren kod Komercijalne banke). Svi koji budu donirali novčana sredstva tom prilikom dobiće na poklon neki od slatkiša koje smo pripremili u saradnji sa Tiruriru tortama.

lions_1418033500_670x0Lions Clubs International ima više od 1,35 miliona članova širom sveta, sa preko 45.000 klubova u skoro svim državama sveta. U Srbiji funkcioniše samo 4 Lions kluba, od čega samo 2 u Beogradu. U poređenju sa zemljama regiona, više nego skromno, uporedivši sa Slovenijom, Hrvatskom i Makedonijom gde u svakoj od država postoji preko 50 Lions klubova.

Klub je do sada realizovao nekoliko uspešnih akcija (tri zanimljiva predavanja, donatorsku aukciju umetničkih dela i dat je prihod za decu obolelu od raka). Najnovija akcija osmišljena je tako da skrene pažnju u vreme prednovogodišnjih praznika na naše slepe i slabovide sugrađane. Odlučili smo da novčana sredstva koja se budu prikupila ovom prilikom usmerimo Savezu slepih i slabovidih Beograda. Inače, Lionsi su organizacija koju nazivaju „vitezovima slepih i slabovidih“, ali pomažu i druge ugrožene pojedince i institucije. Mi smo članovi najveće svetske servisne humanitarne organizacije i svojim angažovanjem pomažemo rešavanju zdravstvenih i socijalnih problema u svetu. Posvećeni smo postizanju najvećih etičkih i moralnih standarda u svom okruženju i svakodnevnom životu. Umrežujemo se zarad druženja, a u isto vreme jake želje i volje da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, ne samo novčano već i dobrotvornih radom. Naši članovi su vrhunski profesionalci u najrazličitijim oblastima društvenog života.

Da Vas podsetimo:  Deca sutrašnjice – generacijski jaz

Ciljevi lajonizma su:

UČVRŠĆIVATI i potsticati razumevanje među narodima sveta
ZALAGATI se za na načela dobre vlade i dobrog državljanstva
DOPRINOSITI društvenom, kulturnom, socijalnom i moralnom blagostanju društvene zajednice.
UJEDINJAVATI klubove u duhu prijateljstva i međusobnog razumevanja
Dodatno se možete informisati o klubu Lions Belgrade Lumo na oficijalnoj facebook stranici:
https://www.facebook.com/LionsClubBelgradeLumo
i uskoro na našem veb sajtu www.lionslumo.com

unnamedNaši sastanci se odvijaju sredom u 20 časova u Hotelu Balkan u Beogradu. Ukoliko želite da im prisustvujete i da se upoznate sa idejom lajonizma možete nas kontaktirati putem Fejsbuka.

Kontak Gradske organizacije slepih Beograda:
Tel: 011/2628-471, Jervrejska 24

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime