Hunta u Srbiji „uteruje disciplinu“

0
1186

gasic-vucic1. Kadinjača Pao je radnički bataljon. I to ne od okupatorske ruke već od domicilne Vlade. A sa njim pala je i demokratija u Srbiji. Ne postoji više nijedan oblik autonomije koji ne može biti ugrožen od strane republičke vlasti. Naime, Aleksnadar Vučić kao predsednik vlade i sultan svekolike Srbije poslao je katil ferman po svom veziru –ministru odbrane Bratislavu Gašiću, užičkom begu zbog potrošenih Portinih dukata namenjenih ubijanju mikroorganizama u gradskom vodovodu i gašenju rajinog nezadovoljstva. Koliko sadašnja vlast nema poštovanja prema nižim državnim institucijama i njihovom legalitetu pokazuje primer da je ministar odbrane u pratnji načeklnika generalštaba maltene objavio uvođenje vojne hunte u Užicu. Dakle, pomenuti ministar došao je kao predstavnik Vlade koja je izabrana voljom poslanika izabranih na jednim izborima da ruši vlast koja je izabrana od strane građana na potpuno drugim izborima. Pita li se taj ministar šta Užičani misle o toj njegovoj „vojnoj operaciji“? Zašto on u taj ojađeni grad nije došao bez uniformisanih lica i u svojstvu trećeg čoveka vladajuće partije i to ne u Skupštinu grada niti u pretnji oficira, već u sedište svoje stranke sa odbornicima koji čine većinu te u saglasju sa legalno izabranim predstavnicima građana najavio političku odluku o smeni gradonačelnika. Nije samo ministar u svemu tome ispao iz šina. Iz svojih gaća istresli su se sami čelnici Užica, koji ne žele da osete svilen gajtan oko svog vrata, već će kao hrabri naprednjački samuraji uvereni u budućnost bez korupcije i kriminala odgovorno izvršiti harikiri. Da gospodar i njegovi lakeji ne prljaju ruke.

2. Kosovo I dok se briselski pregovarači Edita Tahiri i Marko Đurić prepucavaju oko Parka mira ili uklanjanja barikada na Ibru nesuđena gradonačelnik Severne Mitrovice Oliver Ivanović već pola godine trune u „pritvoru“. Da je takva sudbina zadesila Krstimira Pantića ili , ne daj Bože, nekog drugog naprednjačkog disidenta možda bi reakcija države bila oštrija. Ovako, ovo je paradigma implementacije Briselskog sporazuma. Nije se paraf bivšeg premijera ni osušio moje pitanje je glasilo – da li ste svesni da ste ovim postupkom dali legitimitet da izvršni organi Republike Kosovo sprovode svoje državne zakone na celoj svojoj teritoriji i da ste time Prištini osigurala teritorijalni integritet kao preduslov za članstvo u UN. Ako poštujete izborne zakone države Kosovo, ako će srpski policajci baciti značke sa ocilima i preuzeti insignije newborn-a, ako se sudski sistem Kosova širi i na Sever, a simultano sepovlače srpski sudovi , onda ćete morati da poštujete i optužnice albanskog tužilaštva, po tim optužnicama će pripadnici kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova bez obzira na nacionalni sastav morati da hapse optužene bez obzira na nacionalnost, a isti će morati da sede u pritvoru bez obzira na delo koje im se stavlja na teret i bez obzira brinula njihova bivša država o njima ili ne.

Da Vas podsetimo:  NATO UBIJANjE SRBA PRAVDA IMUNITETOM: Sramna odbrana zapadne alijanse na tužbu za korišćenje osiromašenog uranijuma

3. Ekonomije Ah, da. . . Budžetski deficit je i dalje iznad zakonske granice, zaposlenost i dalje opada (za godinu dana nekoliko desetina hiljada), nezaposlenost i dalje raste (približava se istorijskoj granici od 30%), javni dug se povećava milijardijskim skokovima, a tabloidi i dalje napadaju predstavnike sindikata, Pinkova propaganda spinuje naprednjačke fraze i zdušno podržava kristalno jasnu težnju političkog vrha da Srbiju vrati u devedesete kada je Željko Mitrović vojvoda od JUL-a bio i tada, a i sada je, miljenik vlasti i nedodirljivi medijski tajkun. Povratak u budućnost u koju nismo mogli da poverujemo.

Aleksandar Dikić

srpskikulturniklub

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime