I dalje loša organizacija vakcinisanja

1
465

Pre dva dana direktor čačanskog Doma zdravlja Dr Aleksandar Pajović, izjavio je da su problemi koji nastaju sa revakcinacijom posledica rada e-Uprave preko koje se građani prijavljuju za vakcinaciju i revakcinaciju.

– Ti problemi uglavnom nastaju kao posledica neusaglašenih spiskova e-Uprave i SMS poruka koje dobijaju građani. Prvo je bila priča da će revakcinacija biti na punktovima gde su građani primili prvu dozu vakcine. Međutim, spiskovi iz Beograda su stizali drugačije, što nam je stvaralo značajne probleme – rekao je Pajović.

Traži se ključar da otključa vrata

Možda ima istine u ovome što je direktor Doma zdravlja rekao i tako prebacio odgovornost za lošu organizaciju vakcinisanja i revakcinisanja građana u Čačku na e-Upravu i „one“ u Beogradu, ali ono što se jutros dogodilo na punktu u Plavoj hali svedoči da organizacija u Čačku nije dorasla zadatku.

– Došao sam jutros oko 10 minuta do 8:00 sa suprugom u Plavu halu da dobijemo revakcinu. Njen termin je zakazan za 8:00, a moj nešto kasnije. Ulazna vrata bila su zaključana i već je bilo još građana kojima je takođe zakazana vakcinacija ili revakcinacija. Medicinska ekipa pojavila se tek oko 8:15, a onda se ispostavilo da ne mogu da uđu u halu, ni sa donje ni sa gornje strane, jer su oba ulaza zaključana. Potraga za onim ko ima ključ potrajala je narednih pola sata i više, dok se nije pojavio neko sa ključem i oko deset do 9:00 otključao vrata – priča naš sagovornik.

Dešava se, prvi je radni dan nakon neradnog vikenda i dva praznična dana, pa se glavni ključar Plave hale malo uspavao. A i građani, naročito stariji, već su navikli da stoje u redovima i da čekaju.

Da Vas podsetimo:  Pismo sa Kosova ili cvet vere u beznađu geta

– Međutim, ispostavilo se da medicinska ekipa ne može da uđe u kancelarije Plave hale u kojima vrše prijem građana za vakcinisanje. Tad je nastala potraga za nekim ko ima ključ od tih prostorija, pa je i to potrajalo narednih sat vremena, pa dok su pripremili šta im treba za prijem građana, sa radom su počeli oko 10:00 – svedoči naš sagovornik, čiji identitet je poznat redakciji.

Ko zna možda će sada premijerka Brnabić doći u Čačak da nam objasni koliko smo zlonamerni jer objavljujemo autentično svedočenje o tome kako protiču vakcinacija i revakcinacija. Možda će i ovde mahati nekim papirima. Ili će nam urednik Informera Vučićeviić to isto objašnjavati na Pinku sebi svojstvenim žargonom. Ili će nam direktor Doma zdravlja dati tumačenje da je za ovo jutros u Plavoj hali, kriva e-Uprava koja nije poslala ključara da otključa ulaz u Plavu halu.

Izvor: Ozonpress

1 KOMENTAR

  1. Ovo sto se dasava u Cacku, nije neka novost, kod nas ne moze nista ici glatko, zato se ja uzdam samo u sebe, pijem indijski tamjan i vitamine, tako jacam imunitet, nadam se da ce me korona zaobici, jer se osecam dobro, a sto se tice vakcinisanja, hvala ne bih, nepoverljiva sam i plasim se posledica.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime