Strani plaćenik i domaći izdajnik?

1
1388

bogatAko ste se do danas pitali zbog čega to ova vlada tako prilježno daje svojim velikim prijateljima i takoreći braći (citat Velikog Vođe, nikakav sarkazam, moliću lepo) da tako lako dolaze do plodnih oranica, ali i izvorišta pijaće vode u Srbiji – od danas je jasno. Zbog para. Kolikih? To je teško proceniti.

I ne, ovo nije nikakva teorija zavere, niti pisanje osobe koja je protiv napretka Srbije. Siguran sam da imam pravo da kažem (i pri tom podsećam na Velikog Vođu, koji je odgovorio na sličan način Nenadu Čanku – to vam je onaj iz ČBČ koalicije): Volim Srbiju i želim joj dobro isto koliko i vi. Zbog toga – ponavljam, nije ovo teorija zavere. Ovo je povezivanje činjenica.

Nacionalni javni servis, vaše pravo da znate sve, na svojoj stranici objavljuje tekst u kom se poziva na Vašington post navodeći da bi „rekordne temperature zabeležene ove godine u zemljamma od Maroka do Saudijske Arabije mogle da budu samo najava pravog pakla na Zemlji koji tek dolazi“. U istom tekstu RTS dodaje da su „u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Iraku ovog leta zabeleženi rekordni toplotni indeksi, dok su i u okolini utvrđene dosad neviđene temperature. U Džedi u Saudijskoj Arabiji izmerena su 52 stepena Celzijusa, u Basri u Iraku 54 stepena, koliko i u kuvajtskom Mitribahu, a ta merenja potvrdila je i Svetska meteorološka organizacija“.

Da li shvatate o čemu govorim? Ne? Da nastavim onda: „U časopisu Nature Climate Change nedavno je objavljeno da bi Persijski zaliv mogao do kraja veka ostati potpuno pust jer su simulacije na računarima otkrile da bi se dnevne temperature mogle početi penjati i do 77 stepeni Celzijusovih“, navodi RTS.

Da Vas podsetimo:  Flavia Grosan, rumunski pulmolog: „Kovid protokol koji se primenjuje u bolnicama ubija pacijente!”

A sad? Da li vam je sad jasno?

I zbog čega onda Beograd na vodi? Zbog čega se pašnjaci i njive prodaju? Zbog čega se izvori vode praktično poklanjaju? Zbog čega sve to na „izvol’te“ strancima? I ne samo kod nas: I u Bosni je isto! Hoćete da mi kažete da je to strateško opredeljenje zemlje? Hoćete da mi kažete kako su to najbolji strani investitori? Ne. To su najbolji kupci Srbije. Najbolji kupci Balkana. Lako daju novac. Ne pitaju koliko košta. Trebaju im njive da na njima seju hranu za sebe. Pašnjaci da na njima uzgajaju krave i ovce. Voda? Voda treba svima. I sve se dobija za novac. A mi? Mi smo – zadovoljni mrvicama. Upravo to su iznosi koji se dobijaju da biste stavili paraf na raznim kupoprodajnim ugovorima. Kada znate koliko hrane možemo da proizvedemo, kada znate kolike su nam rezerve vode, ne treba vam ništa drugo.

Mislite o tome.

Aleksandar Bećić

Kolumnista

1 KOMENTAR

  1. Hm,hmm..nismo zadovoljni „mrvicama“ nego „okucnicama“…“sela veselih strumpfova“..po ucenju „oca Nikolaja“, i izjvi Tome,na licu mesta Rajcu, da selo treba da se razvija, i da necemo moci da zivimo „od velike industrije“..znaci, slacemo „kao u dobra stara vremena“, papriku u Sloveniju, a oni ce da nam obezbede ajvar, slacemo sljive i lubenice u Sloveniju, a oni ce da nam vrate,prodaju „tomovacu’..“svetsko a nase“..prva „uvodna,uvozna EPP reklama“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime