I mi kolena za klečanje imamo!

2
441
Veran Matić / Foto: YouTube SCreenshot

Izgleda da kod nas klečanje ponovo ulazi u modu. Već se otvoreno postavlja pitanje da li ćemo i mi, kao naši očevi osnovci, zbog učinjene gluposti, morati u nekom ćošku da klečimo na zrnevlju kukuruza.

Svi su izgledi da je bojazan za takvu sudbinu sasvim opravdana. Ispunjavamo sve uslove: u ćošku smo odavno a sa glupošću ne oskudevamo. Gdegod se pojavimo za sobom ostavimo poneku glupost. Ima se, može se. A i kukuruz je, Bogu hvala, dobro poneo.

U klečanju imamo i zavidno iskustvo. Klečimo pred Evropom da uđemo iako znamo da su nam sve lađe potonule pa u Evropu možemo otploviti jedino splavovima na Savi. Tako će nas primiti jer su splavovi jedino što se u Srbiji Evropi sviđa..

Klekećki molimo MMF da malo popusti dizgine. Oni odgovaraju: „Ko kleči, finansije leči”.

Klečimo i u Beloj kući.

Na svečanu inauguraNciju novog predsednika poslaćemo izaslanika u klečećem stavu. Iz, samo nama dostupnih izvora, saznali smo da će pobednik inauguraNcioni govor početi rečima: „Ko me gurnu, nanu li mu naninu, neću mu to zaboraviti. A sada svi neka ustanu! Ako smeju”! I niko se ne nasmeja.

Ne znamo da li je onaj Nišlija imao nameru da nas uteši kada je saopštio rezultate svojih dubokih promišljanja rekavši: „Ovi katolici, oni, bre, pred Boga kleču, muslimani klanjaju, a mi, mi sa Boga diskutujemo, bokte blagi! Svako ima svoga lera” – završi i pogreši.

Što se kolena tiče, problem je još manji, na njima i počivamo. Dok se kod nas tradicija prenosi sa kolena na koleno, pametni ljudi za takve misaone operacije koriste – laktove. Oni nikada nisu tražili oslonac na kolenima, niti su kome pružili ruku prijateljstva za džabe.

Da Vas podsetimo:  MILO, DODIK... Balkansko proleće!
Aleksandar Vučić / Foto: PrintScreen

Lakat već jesu.

Tu su veoma darežljivi jer i najbližima daju lakat sa punim poverenjem. Još uskliknu: „Evo vam ga na! Ne morate da nam vraćate. To vam je ionako naša humanitarna pomoć.”

Eh, kada bi Srbija imala neki Varšavski geto! Svaki Drugi Srbin bi išao da klekne i zatraži oprost za počinjene nacističke zločine kao što je onaj u Vukovaru gde su srpski nacisti potamanili mirne i poštene građane grada heroja pa je neki VeDran, koji niti vedri, niti oblači, ali je zvanični izaslanik, morao tamo da ode bauljajući i odkleči sve dok parada nije prošla. Ruke je skrušeno držao prekrštene na grudima punim bola sve sa namerom da slučajno neko ne bi pomislio da, pored kolena, ima i laktove. Za mozak niko nije bio zainteresovan.

Kada smo kao studenti upoznavali Evropu, zvanični turistički vodič u Varšavskom getu je za tragediju koja se tu desila, okrivio Ruse. Oni su, govorio je, nagovorili goloruki i nespreman jevrejski i poljski narod da se dignu na ustanak, a kada je trebalo da se gine, što je od Rusa svako normalan očekivao, izvukli su se kao porub donjeg veša. Onda su, naši prijatelji Nemci, morali svu odgovornost da preuzmu na sebe i obave posao na tipično nemački, besprekorno organizovan i veoma precizan način.

Na kraju je Vili Brant lično morao da dođe da klečeći moli oproštaj za Ruse kojima se to, kao i Srbima, nikada neće zaboraviti.

Na kraju predlog za pokajničku himnu

Sad kleknimo s ljubavlju
I s molitvom smernom
Krivi što se branismo
Čudnom silom prekomernom.

Dragoslav Pakić
Izvor:  Stanje Stvari

2 KOMENTARA

 1. Snaga Srpskoga Naroda u Hrvatskoj, direktno je uslovljena svim odlikama Drzave Srbije !! Na čelu Drzave Srbije od petooktobarskog prevrata su VELEIZDAJNICI, KUKAVICE ,ULIZICE I NEZNALICE !!!
  Karakteristike Srpskih pretstavnika u Hrvatskoj su identični. Za potsjetiti je činjenica, da pri izglasavanju zakona ,po kojem je Konstitutivni Srpski Narod ,preveden u NACIONALNU MANJINU, i zbog čega je i došlo do oruzanog sukoba, svoj glas odobravanja dao i sadašnji lider Srba u Hrvatskoj,
  Milorad Pupovac !!!! Šta onda očekivati od njegovih učenika- sljedbenika…Miloševića, Matića…………
  do one narodne….“ kad bi turčin ruke zakrvario do laktova……poturica bi morao da ih zakrvari do ramena……“ !!!

  • Lepo @Zorane53
   Vidim da ti sistematski vec duze vremena pljujes po raznim ljudima,
   Ovoga puta po Pupovcu, Milosevicu, Maticu
   A kazi nam sta bi ti uradio da si na njihovom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime