I niški Univerzitet kupio luksuznu “škodu”, rektor kaže da se ne razume u kola

0
1130
Foto: S. M. / printscreen, juznevesti.com

Javnim institucijama koje kupuju skupocene “škode” preko tendera na koje može da se javi samo jedan ponuđač – „Auto Čačak“, pridružio se i Univerzitet u Nišu. Ova obrazovna institucija novcem građana kupila je “superb” vredan preko 4 miliona dinara, a rektor Dragan Antić kaže da jeste tražio da kupe automobil, ali sam tender nije želeo da komentariše jer tvrdi da se u kola ne razume.

Trokraki multifunkcionalni kožni servo volan za radio i telefon podesiv u dve ose, aluminijumske felne od 18 inča, trozonski klima uređaj sa kontrolnim panelom pozadi, kessy sistem, senzor za kišu, comfort telefoniranje, kožna sedišta alcantara, ali i zatamnjena zadnja stakla, samo je deo obavezne dodatne opreme koja je tražena na tenderu Univerziteta u Nišu.

Kao jedini ponađač koji je mogao da ispuni sve tražene karakteristike, i ovde se javila firma Auto Čačak. Sa njom je Univerzitet početkom septembra ozvaničio je saradnju potpisivanjem ugovora vrednog 4,1 milion dinara.

Time je nastavljena već ustaljena praksa da se parama građana obnavljaju vozni parkovi javnih institucija kolima iz auto-salona Auto Čačka, firme koja je, prema istraživanju Južnih vesti, bliska Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Iako na svoj dokumentaciji stoji potpis rektora Dragana Antića, on na pitanje u vezi sa obnovom voznog parka uzvraća pitanjem.

Kakve veze ima auto sa mnom? Ja sam hteo auto. Ne razumem se u auto – bio je kratak Antić.

Na pitanje ko je ispisivao tehničku specifikaciju traženih kola koju je Antić potpisao, nije odgovorio.

Podsetimo, samo u Nišu, u poslednje dve godine kupljeno je na desetine funkcionerskih „škoda“, a nabavljali su ih od Narodnog muzeja, do Gradske uprave. Distributeri drugih vrsta automobila tvrde da ne mogu da prodaju svoje automobile javnim ustanovama, jer su tenderi štelovani da na njima posao dobije Auto Čačak.

Pored toga i Ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo je 710 policijskih „škoda“, a ugovor sa Auto Čačkom proglasilo je tajnim.

Da Vas podsetimo:  Prvi snimci sa mesta gde je Cvijan ubijen, mediji ćute
S. Marković
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime