I pendrek i istina imaju dve strane?

0
978

tukli-vucicevog-brataDosta više sa eksploatacijom priče o prebijanju Vučićevog brata, aman!
Dosta više sa seirenjem umobolnika nad nevoljom tog mladića, dosta i sa zvaničnim spinovanjem da je reč o, maltene, direktnom napadu na samog premijera i državnom udaru, jer, naravno- nije!

Jesu li žandari preterali u pendrečenju- sasvim sigurno jesu, niko to ne spori, niti može i sme, ali gde je u čitavoj priči druga strana medalje: zbog čega su tako krvoločno kidisali, kao čopor vukova gladan batinjanja?!

Samo zato što je reč o premijerovom bratu?! Teško, gotovo nemoguće! Pa, opozicija se ne usuđuje da kaže šta konkretno protiv Aleksandra Vučića, a kamoli državni službenici (što policajci jesu) da učine nešto, poručujući mu preko leđa brata da Srbija ne skandira baš toliko zdušno njegovo ime kao molitvu!

Dakle, ako je s policijske strane bilo brutalnosti, a jeste, da li je s druge bilo bahatosti, ili narodski rečeno- kurčenja, da prostite?!

Koliko god poznavao mentalitet našeg pandura nekako mi ne prolazi priča da su iz silne dokonosti odlučili da sirotim ljudima „prebroje“ kosti!

Ne zato što su finiji nego što su bili (a i među toliko prokazim žandarmima ima fenomenalnih ljudi, znam), već zato što jednostavno ne smeju, strahujući, što za službu, što znajući da su kao jedinica uveliko pod lupom.

Opet, ponavljam, da li iko zdravorazuman može da poveruje u priču da su toliko krvoločni bili baš zbog toga što su znali o kome je reč, u državi gde se na pomen prezimena Vučić silazi sa žene i staje mirno?..

Hoću da kažem: ako smo dobrano upućeni u posledicu, uputite nas jednako temeljno i u uzrok, mora ga biti

Ako je jedini greh čoveka to što se preziva Vučić i brat je premijera- žandare naglavce obesiti nasred Terazija! Ako je to jedini greh, ponavljam, i uzrok zbog kojeg su se onako divljački iživljavali na njemu (i ako nije preterali su, pa sve da ih je redom šamarao i pretio uticajnim bratom)?!

Da Vas podsetimo:  Gulikože bez milosti

A, šta ćemo ako nije?! Ništa, očigledno, jer ništa više od ovoga nećemo saznati, to potpisujem!

Istina je u ovom slučaju razrezana i u to niko ne sme da sumnja, ili dovede u pitanje!

Žandari će odgovarati za učinjeno. Resorni ministar naravno neće, kao da je žandarmerija pod komandom ludog Milojka, a ne njegovom, ali kad je ovde pa neko od ministara odgovarao za nešto?..

Šta ćemo sa pravdom za braću koja nemaju „leđa“ osim za pendrek; za Justiciju koja se podvodi bogatoj klijenteli kao animir dama, dok oni bez uticajne familije pravdu uzimaju u svoje ruke?!

Šta ćemo sa činjenicom da je još jedno dete, još jedan anđeo, silovan pa brutalno ubijen, a policija natrapala na ubicu sasvim slučajno, predstavljajući i to kao svoj veliki uspeh, koliko i „kantrimen“ koji je smenila sledeća afera, Kosmajca kojeg više niko i ne pominje; vestima iz hronike da su se devedesete uveliko vratile na naše ulice; dilerima iz čuvene akcije „Grom“ koji su listom pušteni na slobodu; činjenicom da se od fabrikovanih afera i majstorskih spinova želudac više ne zaptiva?!

Ponavljam, dosta više sa šupljim pričama, jer nisu baš svima i glave šuplje!
Kazna za žandare- apsolutno! Mlatili su po čoveku kao da tresu tepih, ali istine radi dajte onda da čujemo šta je u njima probudilo taj zverski nagon?!
Ne treba im mnogo, znam, ali im ipak nešto treba, a sasvim sam siguran da to nije samo prezime Vučić!

Ne u državi gde se izgovara pokorno, skoro pa kao u Severnoj Koreji!
I strada ako se prenaglasi, nepravilno akcentuje, kritički intonira ili uzima u usta bez potrebe, kao u deset Božijih zapovesti: „Ne uzimaj uzalud ime Boga svoga, jer Bog ne oprašta onome koji uzalud izgovara njegovo ime“!

Da Vas podsetimo:  Za čast!

Bože, oprosti, istraživanja javnog mnjenja kažu da nisi ti taj koji ima većinsku podršku u Srbiji, osim ako nisi od Vučića kojim slučajem?..

Mihailo Medenica

Dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime