I posle Đilasa- Mali

0
721

208512_grupna-karta-korak-3.-large_orighDakle, nekada omraženi, prokleti, đavoloimani i najverovatnije kancerogeni „bus-plus“ sistem danas je postao udarna pesnica nove gradske vlasti.

Ono na čemu su zasnivali kampanju protiv Đilasa („Otišo je, e pa neka“, štono narodnjak kaže) sada je nuklearni arsenal Malog, domalog i resto gradskih paša i subaša, koji su „đavolju rabotu“ naprečac kanonizovali, preveli u pravu veru i poslali među sužnje, uz sasluženje čitave Đilasove pretorijanske garde (komunalnih policajaca), Veljovićevih jurišnika (nesmenljivi direktor policije, sećate se te simpatiče pojave s golijskih livada), stotine novih kontrolora, a bogme, kako je krenulo, i vojske još malo.

Đilas je politički mrtav, ali njegovo delo živi, baš po onoj „I posle Tita – Tito“, s tim što su nam se u kampanji zaklinjali da će, osim Arapa, vode i bilborda Beograda budućnosti, u prestonicu dovesti i red, a i zakon bogme!

Verovatno i jesu, ali krojene po njihovoj meri, narodu vazda kuse, a pašama uvek potaman!

Kuluk je kuluk, zašto bi ga se pa odricali, a marva je marva, zašto bi joj tetošili kad se može i korbačem?!

Zato što su, rekoh, obećali, ali šta obećanje znači to barem znamo…
Dakle, suština disciplinovanja recidiva prošlosti jeste: putnik bez karte u gradskom prevozu biće tretiran kao terorista i kočničar reformi, ako ne i samog autobusa, bre?!

Ko uzmakne kontrolorima, sačekaće ga komunalna racija; ako utekne i njima, tu je policija, a ako, ne daj bože, nekako probije i taj obruč, ko Prva proleterska na Tjentištu, e tu će intervenisati vojska sa ova dva „miga“ kojima su posle remontovanja ugrađena krila i radarski sistemi za lociranje švercera u gradskom prevozu.

Da se razumemo, javnog prevoza bez naplate karata nema, sasvim jasno, ali poslati toliku silu na narod siromašniji od uranijuma i varan do bezumlja – e tu nema ničeg jasnog niti pohvalnog!

Da Vas podsetimo:  Nezadovoljni građani Srbije sve glasniji protiv investicije Rio Tinta u rudnik jadarita

Nije narod stoka pa da ga u red uvodite napujdanim ovčarima, niti toliko kratkog208512_grupna-karta–korak-3.-large_origh pamćenja da se ne seća obećanja u lakim predizbornim penetracijama i uzdasima na jastuku nove vlasti!

Nakon ukidanja beneficija za sve moguće ugrožene kategorije, stiglo se i do potere za švercerima!

Gospodo, malo ste se zaneli: niste osvajači već pobednici na izborima, što je suštinska razlika, ili bi trebalo da jeste!

Niste ovde nameta i kuluka radi, spremni da spakujete čadore i opozovete vojsku kad orobite roblje, već da nam živote učinite vrednim življenja, a ne stajanja na simsu, uz dilemu koja to i nije…

Tema jeste naoko lokalna, ali Beograd se vazda preslikavao na ostatak ove napaćene šake zemlje, tako da je zulumćarima samo nebo granica…

Napisah već, ali da ponovim, valja se: svojim činjenjem ovi su Đilasu podigli spomenik kakav on ne bi mogao da je još sto godina vladao, i to baš tako kako je vladao, ni trunku poštenije!

Ne samo da smo posle Tita dobili Tita već kompletan Politbiro, sa sve Golim otokom u svakom od nas!

Nisu vaši prethodnici izgubili vlast na kartama, pa da pobedu krčmite dalje u pijanim partijama i zadimljenim bircuzima, niti smo mi animir-dame koje ćutke i pokorno idu s kolena na koleno…

Setite se toga ponekad, kad onaj kretenski validator najavi sledeću stanicu, recimo…
Na nekoj ćete i vi morati da siđete, „švercovanje“ je opaka rabota…

Mihailo Medenica

dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime