I put do Marsa trajao kraće od rekonstrukcije mosta kod Tvrđave

0
129

 

 

510 dana traje rekonstrukcija mosta na Nišavi; foto: M. M.

Put do Marsa, prvo putovanje Kristofera Kolumba do Amerike, izgradnja Empajer stejt bildinga – neka su od ljudskih dostignuća koja su okončana brže od Tvrđavskog mosta u Nišu čije renoviranje trenutno traje 510 dana. Ta dostignuća nalaze se na sajtu “Je l’ gotov most” koji su pokrenuli građani.

Na spisku koji stoji na sajtu je i izgradnja Sava centra koja je završena za 340 dana, tridesetospratnog hotela u Kini koji je bio gotov za 15 dana, kao i dva Balkanska rata koja su ukupno trajala 283 dana.

Administratori su naveli i da je Dong Yaohui prešao ceo Kineski zid za 508 dana, što je za sada poslednje dostignuće koje je završeno brže od mosta u Nišu.

“Na čekanju” su i Put do Marsa i nazad, konstruisanje Titanika i izgradnja Ajfelove kule.

Nišlije na društvenim mrežama ideju o pokretanju ovog sajta opisuju kao genijalnu, pitaju da li će most na Nišavi oboriti sve rekorde i da li će biti svečanog otvaranja i spektakla kada bude završen. Takođe, daju nove predloge, kako na društvenim mrežama, tako i putem mejla jelgotovmost@gmail.com.

Nije poznato ko je autor ove internet stranice.

Podsetimo, rok za završetak radova na mostu na Nišavi dugačkom 50 metara, koji su počeli 3. marta prošle godine, najpre je bio 4 meseca, ali on još nije završen.

Autor:T. Radovanović
Izvor:Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime